Artiklen er opdateret for 4 år siden.
Zand.News – I 2020 mistede de små virksomheder på Vest- og Sydsjælland fem procent af deres omsætning: »Det lyder måske ikke voldsomt, men det er jo et gennemsnitstal,« siger Martin Thorborg fra Dinero, som opfordrer alle til at støtte det lokale erhvervsliv.
De små vest- og sydsjællandske virksomheder mistede fem procent af deres omsætning fra 2019 til 2020.
Hvis de små virksomheder skal klare sig hele vejen igennem corona-krisen, så kræver det lokal opbakning, lyder det fra iværksætteren Martin Thorborg i en pressemeddelelse.
Corona afspejler sig i virksomhedernes økonomi
2020 var et hårdt år for landet små virksomheder, som måtte kæmpe med nedlukninger og restriktioner på grund af coronavirus. Udfordringerne afspejler sig da desværre også i virksomhedernes økonomi.
De små virksomheder på Vest- og Sydsjælland mistede fem procent af deres omsætning i 2020 i forhold til året før. På landsplan var gennemsnittet otte procent. Det viser en ny analyse fra regnskabsprogrammet Dinero.
BBB Dinero har sammenlignet udviklingen i fakturabeløb for virksomheder, som i løbet af 2019 og 2020 var betalende brugere af Dinero. Det drejer sig om følgende virksomhedstyper: Enkeltmandsvirksomheder, PMV, IVS, I/S, ApS og A/S.
»Det lyder måske ikke voldsomt, men det er jo et gennemsnitstal. Det betyder, at nogle har klaret sig godt, andre middel, og så er der dem, der har fået sig en økonomisk lussing – og der er selvfølgelig også virksomheder, som enten frivilligt eller mod deres vilje er lukket som en konsekvens af et ekstremt hårdt år for dansk erhvervsliv,« siger Martin Thorborg, der er adm. direktør i og medstifter af Dinero.
Han har netop oplevet, hvor hårdt virksomhederne er spændt for økonomisk i forbindelse med deres store momsfrist den 1. marts.
»Vigtigt, at vi i fællesskab støtter det lokale erhvervsliv«
Martin Thorborg opfordrer til, at man husker at støtte de lokale erhvervsdrivende i takt med, at erhvervslivet åbner.
»Denne sang er sunget mange gange efterhånden, men det er bare afsindigt vigtigt, at vi i fællesskab støtter det lokale erhvervsliv og de lokale erhvervsdrivende, for de er sindssygt pressede på økonomien,« siger Martin Thorborg og fortsætter:
»Og hvis vi ikke bruger frisøren – når de på et tidspunkt får lov at åbne –, håndværkeren og alle andre erhvervsdrivende, som er med til at skabe vækst og liv i lokalområdet, så risikerer vi, at flere end højst nødvendigt knækker nakken efter et afsindigt hårdt år.«
Blandt de økonomisk hårdest ramte brancher er restauranter, catering-virksomheder, frisører og skønhedssaloner.
Øverst: Genrefoto. (Foto: Florian Remer / iStock). PM/rk.
This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.