Zand.News – Neddroslingen af de planlagte behandlinger i Region Sjælland skal give plads til at udvide antallet af intensivpladser for COVID-19 patienter.
Regionen følger den nye udmelding fra Sundhedsstyrelsen og drosler ned for de planlagte behandlinger.
Alle patienter, der får udskudt behandling, bliver kontaktet af sygehuset. De patienter, der ikke hører fra sygehuset, skal fortsat møde op til deres aftaler. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.
Forventer en stigning i patienter med COVID-19
Den helt ekstraordinære situation omkring coronavirus/COVID-19 betyder, at der i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens retningslinjer bliver behov for at drosle ned på flere planlagte aktiviteter på Region Sjællands sygehuse.
Det skal frigøre kapacitet på sygehusene, fordi man forventer en stigning i patienter med COVID-19 med behov for sygehusbehandling.
Læs også: Coronavirus: Sådan forholder Slagelse Kommune sig.
»Vi står i en ekstraordinær situation med spredningen af COVID-19, som vi er nødt til at forholde os til. Vi har ansvaret for at skabe den nødvendige kapacitet til de smittede patienter, der har brug for hjælp,« siger Heino Knudsen (S), der er regionsrådsformand i Region Sjælland, og fortsætter:
»Derfor skærer vi nu ned på de planlagte behandlinger, der kan tåle at blive udsat. Men det er vigtigt for mig at understrege, at vi opretholder alle de behandlinger, der ikke kan tåle at blive udsat, som for eksempel kræftbehandling og hjerteoperationer.«
Alle patienter, der får udskudt deres behandlinger, bliver kontaktet. De patienter, der ikke hører fra sygehuset, skal fortsat møde op til deres aftaler.
Kapaciteten på intensiv øges på Roskilde Hospital
Neddroslingen af planlagte behandlinger skaber blandt andet plads til at udvide antallet af intensivpladser. På Sjællands Universitetshospital i Roskilde oprettes der nu 40 sengepladser og op til 22 intensivpladser til COVID-19 patienter.
De første 12 pladser kan oprettes på intensivafsnittet, da de nuværende indlagte intensivpatienter flyttes til Sjællands Universitetshospital i Køge.
De øvrige ti pladser kan oprettes på opvågningspladser ved brug af anæstesiapparater fra operationsstuerne, der bliver tilgængelige ved udskydelse af ikke-tidskritiske planlagte kirurgiske aktiviteter.
Læs også: Corona: Danmark lukker ned i fjorten dage.
Det er på nuværende tidspunkt fortsat Sjællands Universitetshospital i Roskilde, der har al ansvar for at modtage, behandle og pleje alle patienter med mistanke om og bekræftet smitte med COVID-19, mens der også testes for COVID-19 på regionens akutsygehuse i Slagelse, Holbæk, Køge og Nykøbing F.
Beredskabet i Region Sjælland er på forkant med udviklingen og er klar til at håndtere den forventede stigning i antallet af smittede patienter med COVID-19, sådan at kapaciteten på sygehusene kan udvides yderligere, når behovet opstår.
Det betyder blandt andet, at regionens øvrige sygehuse løbende vil kunne aktiveres til også at behandle smittede med COVID-19.
Læs også: Corona: Råd til ældre og personer med kronisk sygdom.
Øverst: Slagelse Sygehus. (Foto: Slagelse Media). PM/rk.
This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.