Artiklen er opdateret for 2 år siden.
Zand.News – »I Region Sjælland er vi ikke bange for at sigte højt, når det kommer til at skabe attraktive rammer for idræt, bevægelse og sundhed. Samarbejdet er et godt eksempel på, hvordan en kæmpe begivenhed som Tour de France kan bruges som løftestang til at få flere til at cykle og blive en del af et socialt fællesskab, der samtidig har en positiv effekt på sundheden,« lyder det fra regionsformanden.
Det er ikke kun Tour de France-rytterne, der kører sig i god form frem mod Tour-starten i Danmark. Hen over foråret har træningsforløb i de lokale cykelklubber på Sjælland fået flere borgere op på cyklen og skabt oplevelser og cykelfællesskaber som optakt til Tour de France. Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse.
Hjælper deltagerne ind i cykelfællesskaber
DGI Midt- og Vestsjælland har, med støtte fra Region Sjælland og seks sjællandske kommuner, hen over foråret udbudt en række træningsforløb i cykelklubber henvendt til cykelentusiaster, der ønsker at komme ud på landevejene, men som måske har manglet det sidste rygstød til at komme godt i gang.
Formålet med træningsturene har været at hjælpe deltagerne ind i cykelfællesskaber gennem de lokale sjællandske cykelklubber, der har stået for afholdelsen af træningsforløbene.
»Vi ved, at fælles oplevelser og sammenhold kan være en kæmpe motivationsfaktor til at få folk til at dyrke idræt. Derfor vil vi meget gerne have flere folk til at cykle i cykelklubber og opleve det fællesskab, det giver at cykle sammen,« siger Bruno L. Hansen, der er formand i DGI Midt- og Vestsjælland.
Tour de France kan bruges som løftestang
Cirka 80 motionister har deltaget i træningsforløbene, som har fundet sted i Roskilde, Lejre, Holbæk, Odsherred, Kalundborg og Slagelse Kommune. Tour de France-feltet kører gennem selvsamme kommuner, når 2. etape af verdens største cykelløb finder sted 2. juli – med start i Roskilde og mål i Nyborg.
På træningsforløbene har deltagerne fået mulighed for at starte træningen op i fællesskab med andre i cykelklubberne under kyndig vejledning af lokale trænere, mekanikere og vejkaptajner. Når træningsforløbet slutter efter fire fælles træninger, er det forhåbningen, at deltagerne fortsætter træningen sammen med andre.
Region Sjælland har været med til at støtte tilblivelsen af træningsturene og ifølge regionsrådsformand Heino Knudsen (S) er det godt, når regionens borgere er aktive.
»I Region Sjælland er vi ikke bange for at sigte højt, når det kommer til at skabe attraktive rammer for idræt, bevægelse og sundhed. Samarbejdet er et godt eksempel på, hvordan en kæmpe begivenhed som Tour de France kan bruges som løftestang til at få flere til at cykle og blive en del af et socialt fællesskab, der samtidig har en positiv effekt på sundheden. Det er vi som region stolte over at støtte og være en del af,« siger Heino Knudsen.
Træningsforløbene er blevet til i samarbejde med DGI Midt- og Vestsjælland, Region Sjælland og de 6 sjællandske værtskommuner for Tour de France på Sjælland: Holbæk, Roskilde, Lejre, Odsherred, Kalundborg og Slagelse.
Som en del af initiativet har det også været muligt for de nye motionister at tilkøbe et startnummer til Tour de Storebælt – motionscykelløbet, hvor hele eller dele af ruten var identisk med 2. etape af Tour de France på Sjælland. Det løb af stablen 11. juni.
Øverst: Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) giver formand i DGI Midt- og Vestsjælland, Bruno L. Hansen et venligt rygstød i forbindelse med samarbejdet om træningsture. (Foto: Region Sjælland). PM/roke.
This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.