Zand.News – Politiet gennemfører en målrettet indsats mod sprit- og narkobilister i de næste to uger.
Bilister, der kører med narkotika eller alkohol i blodet, udgør en trussel for trafiksikkerheden. Politiet gennemfører derfor landet over fra mandag den 3. juni 2019 til og med mandag den 10. juni en målrettet indsats mod denne gruppe bilister. Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.
»Målet med vores kontroller er at få dem stoppet«
På trods af, at det er blevet mindre accepteret at køre i påvirket tilstand, er der stadig spirituspåvirkede trafikanter i hver femte dødsulykke.
Der er cirka ti gange højere risiko for at komme alvorligt til skade som bilist, hvis man er spirituspåvirket i let grad, og risikoen stiger eksplosivt med stigende promille.
»Spritkørsel er uacceptabelt, og noget som et markant flertal af danskerne tager afstand fra. Men trods det er der fortsat nogle trafikanter, der ikke har forstået budskabet. Målet med vores kontroller er at få dem stoppet, før de skader sig selv eller andre,« siger Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.
Den målrettede indsats i de to uger sker i en række af fælleseuropæiske TISPOL-kontroller (Det fælleseuropæiske færdselspolitisamarbejde), ligesom indsatserne tillige er koordineret med Sikker Trafiks kampagne “Stop spritkørsel”.
Hele 195 trafikanter er dræbt i perioden 2012-2017
Fra 2012 til 2017 er 195 trafikanter blevet dræbt og lidt mere end 1.300 er kommet alvorligt til skade i spiritusuheld. Derfor er der god grund til at stoppe kørsel med spiritus i blodet både ens egen og andres, mener Christian Berthelsen:
»Vi ved fra undersøgelser, at alt for mange sætter sig bag rattet, selv om de er i tvivl om deres promille. Det betyder desværre ulykker på vejene, hvor personer kommer til skade eller mister livet. Hvis man er det mindste i tvivl om sin promille, bør man lade bilen stå.«
Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rådet for Sikker Trafik). PM/rk.
This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.