Projektet Boss Ladies skal skaffe kvindelige håndværkere

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Byggebranchen mangler medarbejdere, og der er brug for både piger og drenge. Derfor vil landets folkeskoler og erhvervsskoler få besøg af Projektet Boss Ladies.

Kvindelige håndværkere skal være rollemodeller i landets folkeskoler og få flere piger til at vælge en erhvervsuddannelse. Men erhvervsuddannelserne skal også ændre attitude, så flere piger kan se sig selv som kommende elev.

Piger bliver tilbudt praktik som håndværker

Projektet Boss Ladies vil i de næste tre år på både folkeskoler og erhvervsskoler landet over prøve at få flere piger i folkeskolens afgangsklasser til at se muligheder i en fremtid som håndværker. Her vil piger i 8. og 9. klasse blandt andet blive tilbudt at komme i praktik i en virksomhed.

»Det handler om, at der ikke er ret mange folkeskoleelever, der ved, hvilke muligheder en erhvervsuddannelse giver, og om at de unge tør vælge en anden ungdomsuddannelse end gymnasiet. Men pigerne skal også kunne se sig selv i det studiemiljø, der er på erhvervsskolerne. Projektet Boss Ladies tager fat i begge dele, og det er der behov for,« siger underdirektøren i Dansk Byggeri, Louise Pihl.

Mangel på 17.000 faglærte håndværkere i 2025

Allerede i 2025 vil der mangle 17.000 faglærte i bygge-, anlægs- og installationsbranchen.

»Derfor er det vigtigt, at vi kan rekruttere fremtidige medarbejdere blandt både mænd og kvinder, men også fordi det giver en anden kultur på arbejdspladserne, når der både er mænd og kvinder,« fortsætter Louise Pihl.

En håndværker skal ikke have store overarme

Tal fra Dansk Byggeri viser, at 91 procent af de ansatte i byggebranchen er mænd. Dansk Byggeri har nedsat et Kvinderåd, der i november kommer med en række anbefalinger til, hvordan man får flere piger til at vælge en fremtid i byggebranchen.

»Vi skal have gjort op med myterne om, at man skal være en stor stærk mand for at arbejde i byggebranchen. I dag er der så mange hjælpemidler, at det ikke størrelsen på medarbejdernes overarme, der er afgørende, men i højere grad, at man kan sit håndværk,« fastslår Louise Pihl.

Læs også: Slagelse Uddannelses- og Karrierefestival den 13. september 2018 i Slagelse By.


Foto: lfexe / iStock.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.