Artiklen er opdateret for 2 år siden.
Zand.News – Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi får tre ATK-køretøjer yderligere til at holde øje med bilernes hastighed. Det sker som led i den seneste politiske flerårsaftale.
Politiet øger antallet af ATK-biler og tager samtidigt nyt udstyr i brug for at styrke sin indsats mod de bilister, der kører for stærkt. Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.
Det samlede antal ATK-biler øges fra 82 til 107
Politiet har nu taget de nye køretøjer i brug, som fremover skal udgøre politiets automatiske fartkontrol. De såkaldte ATK.
Politiet får udvidet det samlede antal ATK-køretøjer fra 82 til i alt 107 og får dermed bedre muligheder for at sætte ind over for de bilister, der ikke overholder fartgrænserne. Det sker som led i den seneste politiske flerårsaftale for politiet.
»Vi ved, at for høj hastighed er en faktor i fire ud af 10 dødsulykker. Hvis vi skal nå vores mål om færre dræbte i trafikken, så er det helt afgørende, at vi alle sammen tager toppen af farten,« siger vicepolitiinspektør Thomas Tarpgaard, der er leder af færdselspolitiet hos Midt- og Vestsjællands Politi.
Den nye model har blandt andet bedre kamera
Den nye model af ATK-bilerne, som politiet nu har taget i anvendelse, rummer samtidigt en række forbedringer i forhold til den tidligere model.
»Vi får dels bedre muligheder for at kunne fotografere de motorcyklister, der kører for stærkt, og samtidigt har kameraet også fået en højere opløsning, så vi får bedre billeder at arbejde med. Og så er komforten for vores personale, der skal arbejde i bilerne, også blevet bedre,« siger Thomas Tarpgaard.
De 25 ekstra ATK-køretøjer fordeles på følgende måde:
- Sydsjælland og Lolland-Falster: 3
- Midt- og Vestsjælland: 1
- Københavns Vestegn: 2
- København: 2
- Nordsjælland: 2
- Fyn: 2
- Nordjylland: 2
- Østjylland: 3
- Midt- og Vestjylland: 3
- Sydøstjylland: 3
- Syd- og Sønderjylland: 2.
Hvad er Automatisk Trafikkontrol (ATK)? ATK er hastighedskontrol foretaget fra en af politiets fotovogne eller Vejdirektoratets stærekasser. Ved brug af ATK sender politiet et brev, og man bliver derfor ikke stoppet. Der er ikke tale om løbende overvågning af alle trafikanter – politiet tager kun et foto, hvis hastighedsgrænsen overskrides.
Øverst: Arkivfoto. (Foto: Midt- og Vestsjællands Politi). PM/lale.
This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.