Artiklen er opdateret for 4 år siden.
Zand.News – To mænd er indledningsvist sigtet i 24 sager, men er mistænkt i op mod yderligere 150 sager, hvor de har solgt varer i private netsamhandler uden at sende varen.
To mænd fremstilles i et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde i dag fredag. De er mistænkt i sager om bedrageri i forbindelse med privat netsamhandel med købere, der ikke fik de varer, som køberne havde betalt for. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.
24 konkrete sager om bedrageri for omkring 24.000 kroner
En 26-årig mand fra Roskilde og en 29-årig mand fra Bornholm fremstilles i dag fredag i et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som mistænkte i foreløbig 24 sager om bedrageri for et samlet beløb på cirka 24.000 kroner.
Bedragerierne er sket i forbindelse med private handler på internetbaserede handelsfora.
Anklagemyndigheden vil i forbindelse med grundlovsforhøret begære de to mænd varetægtsfængslet, så de ikke begår nye forhold, ligesom politiet vil undersøge yderligere anmeldelser, hvor de to mænd mistænkes for samme fremgangsmåde over for andre interesserede købere.
»De to mænd har med attraktive priser på varer til salg på diverse handelsfora fået skabt kontakt til interesserende køber, der har stolet på, at de rent faktisk indgik en handel med sælgeren,« udtaler politikommissær Martin Eise Eriksen, som leder af efterforskningen i økonomiske sager.
De mistænkte har via internetbaserede handelsfora sat varer som for eksempel dyre mobiltelefoner, elektronik, spilkonsoller og billetter til salg, og køberne havde efter bankoverførsler af købesummen eller betaling via MobilePay en forventning om at modtage den købte vare.
Køberne modtog aldrig den købte vare og har efterfølgende indgivet en anmeldelse om bedrageriet.
Politiet mistænker dem for yderligere 150 bedragerisager
Politiets landsdækkende center mod IT-relateret økonomisk kriminalitet (LCIK) havde indledningsvist samlet alle anmeldelserne om denne form for bedrageri fra hele landet, hvor de to mænd kunne mistænkes for at have en rolle.
Midt- og Vestsjællands Politi overtog efterfølgende den konkrete efterforskning i foreløbig 24 sager med mistanke mod de to mænd, inden de blev anholdt og sigtet for bedragerierne.
»De to mistænkte har udnyttet købernes ønske om at gøre en god handel, men når prisen er lidt for god på en vare, bør en køber være meget forsigtig med at indgå en handel og sikre sig, at varen reelt er til salg,« fortsætter politikommissæren.
De to mænd er indledningsvist sigtet i 24 sager, men de mistænkes i op mod 150 sager yderligere.
Vigtigt at kende købers identitet ved internethandler
Politiet opfordrer købere til at sikre sig i private handler på internetbaserede handelsfora ved for eksempel at mødes med sælger, så varen kan tages i øjesyn inden køb.
Ved køb kan en køber ved betaling via for eksempel MobilePay sikre sig, at sælgeren er identisk med den person, der har varen til salg.
Sikkerheden ved private samhandler højnes også, hvis sælgeren har valideret sin identitet på det internetbaserede handelssted, hvor varer udbydes til salg mellem private.
Øverst: Arkivfoto. (Foto: Hieronymus Ukkel / iStock). PM/red.
This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.