Zand.News – Det er blevet populært at holde videomøder med Zoom under corona-krisen, men mange hente appen fra uofficielle kilder. Det fører til yderligere sikkerhedsproblemer.
Data fra cybersikkerhedsfirmaet Bitdefender viser, at globalt er mere end 10 procent af Zoom-apps hverken blevet downloadet fra Zooms officielle hjemmeside eller Google Play. Det skriver Bitdefender i en pressemeddelelse.
Zoom er blevet berømt og berygtet under corona-krisen
Videokommunikations-appen Zoom er blevet berømt og berygtet under corona-krisen – på den ene side udfylder den et behov for at kommunikere med andre ved hjælp af video, på den anden side har appen mødt megen kritik for sin manglende sikkerhed.
Men ikke alle sikkerhedsproblemerne kommer fra appen selv. Telemetri fra Bitdefender viser, at siden den 1. januar 2020 er mere end 100.000 ud af 750.000 Zoom-apps blevet hentet fra en tredjepart, hvilket vil sige hverken fra Zooms officielle hjemmeside eller fra Googles Play Butik.
Det er fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt en enorm risiko at løbe.
»Når man downloader apps fra tredjeparter, er det ikke til at vide, hvad man i virkeligheden henter – det kan være reelle apps, men sandsynligheden, for at der følger ondsindet software med, er virkelig stor,« fortæller Bitdefenders sikkerhedsekspert Bogdan Botezatu.
Danskere henter også Zoom-appen fra uofficielle kilder
Som billedet foroven viser, så er der også danskere, der har hentet Zoom-appen fra uofficielle kilder.
Årsagen kan muligvis findes i, at tredjeparter kommer frem i Google-søgninger, eller at venner og kolleger har videresendt et link til download, som kommer fra en tredjepart.
Zoom er blevet en populær app til at holde videomøder med kollegaer, venner og bekendte under corona-krisen. Men selvom man downloader Zoom fra officielle kilder, så kan der alligevel være problemer med privatlivet. Det skriver TV 2 Nyhederne.
Man bør altid downloade apps og programmer fra de officielle kilder.
»Vi anbefaler altid, at man downloader fra officielle kilder, lige meget om det er Zoom, andre apps eller filer i det hele taget. Risikoen ved at hente ting fra tredjeparter er simpelthen for stor,« opfordrer Bogdan Botezatu i pressemeddelelsen og fortsætter:
»Derudover er det vitalt at have en sikkerhedsløsning installeret, der sikrer én, hvis man alligevel skulle komme til at hente ondsindet software.«
Øverst: Kortet viser tredjepart-downloads af Zoom-appen over en periode på tre uger i Europa. (Foto: Bitdefender). PM/rk.
This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.