(Du læser en ældre artikel, som er udgivet for 3 år siden).Slagelse.Info – Fra 1160’erne og frem til reformationen var johanniterne, som var en ridder- og hospitalsorden, til stede i Slagelse. Antvorskov Kloster var deres hovedsæde i hele Norden. Historikeren Adam Wagner har lavet en dokumentarudsendelse i to dele, hvor man kan høre om Johanniterordenens spændende historie.
"Dokumentar om Antvorskov Kloster i Slagelse og Rhodos"Artikelkategori: Lokalhistorisk
(Du læser en ældre artikel, som er udgivet for 3 år siden).Slagelse.News – Trelleborg er omgivet af Tude Å og Vårby Å. Åens vandstand har ændret sig gennem tiden og måske været dybere for 1000 år siden. Vikingeskibe var smalle og designet med en lav køl. Måske var åen sejlbar for i hvert tilfælde mindre vikingeskibe.
"Arkæologer søger vikingespor på Trelleborg"(Du læser en ældre artikel, som er udgivet for 5 år siden).Skaelskor.Info – Skiælfiskør var så vigtig for kongemagten, at der blev afholdt Danehof. Det var et slags “folketingsmøde” – dermed var Skælskør en slags hovedstad.
"Gamle Skælskør – et historisk postkort"(Du læser en ældre artikel, som er udgivet for 5 år siden).Slagelse.Info – Detaljerne om enkelte slag er gledet ud af historien, men resultatet huskes. Harald Blåtand tabte og enten flygtede eller blev sendt i landflygtighed. Han endte på Jomsborg i det nuværende Tyskland, hvor kongen, der kristnede Danmark, nu kunne sidde blandt hedenske lejesoldater.
"Trelleborgs mysterier (del 4)"(Du læser en ældre artikel, som er udgivet for 6 år siden).Slagelse.Info – Harald ville ikke overraskes af stormænd. Han havde brug for øjne og hænder. Derfor byggede han trelleborgene. Ved Slagelse blev der brugt 3.000 m³ marksten, 18.000 m³ jord og 8.000 egetræer. De imponerende borge blev hurtigt glemt, men hvorfor?
"Trelleborgs mysterier (del 3)"(Du læser en ældre artikel, som er udgivet for 6 år siden).Slagelse.Info – Harald Blåtand forbedrede infrastrukturen, rejste Jellingstenen og byggede korsformede trelleborge, herunder Trelleborg ved Tude Å og Vårby Å. Herfra kunne han kontrollere handel, religion og folket samt landet. Men han døde i landflygtighed.
"Trelleborgs mysterier (del 2)"(Du læser en ældre artikel, som er udgivet for 6 år siden).Slagelse.Info – Trelleborg i Slagelse er en vikingeborg, og mange kæder vikinger og vikingeskibe sammen, men hvordan kom vikingeskibene ind til Trelleborg? Dette er første del af mysteriet om Trelleborg.
"Trelleborgs mysterier (del 1)"(Du læser en ældre artikel, som er udgivet for 6 år siden).Slagelse.Info – Slagelse By er en gammel by, men i modsætning til de fleste andre danske byer, er den ikke opstået ved en fjord, vig eller strand – men i midten.
"Havnebyen Slagelse – købstaden med de mange havne"(Du læser en ældre artikel, som er udgivet for 6 år siden).Slagelse.Info – Dette er en fortælling til børn og voksne om Jørgen, som bliver væbner på Antvorskov Kloster. Senere drager han til Estland, hvor han taber sin ridders krigskappe. I dag er kappen kendt som Dannebrog.
"Eventyret om Dannebrog og væbneren fra Antvorskov"(Du læser en ældre artikel, som er udgivet for 6 år siden).Slagelse.Info – Antvorskov Kloster blev senere et kongeslot, og kongen udstedte en lov, som forbød folk at kalde det for „Kloster‟. Nu måtte man kun sige „Antvorskov Slot‟ – ellers skulle man betale en bøde på en fuldvoksen okse.
"Antvorskov og historiens luner (del 4)"