Hvordan vælger man det rette lønsystem til virksomheden, og hvordan optimerer man sig ud af unødige omkostninger?
Det kan ofte være noget af en jungle at skulle finde rundt i hele udbuddet af forskellige lønsystemer – og hvor i den pågældende jungle skal man starte, og hvor skal man slutte?
Samtidig kan man finde en masse løfter om driftssikkerhed, smarte funktioner og meget andet, som de forskellige udbydere af diverse lønsystemer forsøger at sælge netop deres produkt med.
Gode råd til at finde frem til det rette lønsystem
Her får du en liste over nogle af de ting, som kan være værd at huske på, når du skal til at grave rundt i junglen om et lønsystem til virksomheden :
- Er systemet gennemprøvet? Dette er en særlig smart ting at have i baghovedet, når du skal til at vælge et nyt lønsystem til din virksomhed. Det mest effektive, og dermed det, der sparer mest tid og flest penge, er nemlig, at systemet automatisk kan håndtere den slags problemstillinger, der kan opstå i din virksomhed. Automatiseringen vil nemlig kunne spare en masse tid for virksomheden, da medarbejderne på denne måde skal tage stilling til langt færre fejl, hvilket dermed kan spare en masse penge for virksomheden.
- Har systemet flere forskellige muligheder? Det kan være vigtigt at sørge for, at din virksomheds lønsystem har nogle muligheder, som er fleksible, sådan at systemet selv kan generere udtræk af rapporter, statistikker og andet. Dette kan nemlig være med til, at den medarbejder, som normalt er ansvarlig for regnskabet, kan bruge færre timer – og dermed mindre løn – på selv at trække data ind i for eksempel et Excel-ark.
- Har systemet mulighed for udbygning? Sørg for at du vælger et lønsystem til din virksomhed, som har muligheder for at udbygge med for eksempel et HR-system. Dette kan gøre, at oplysninger fra de forskellige systemer i virksomheden, kan blive samlet ét sted – og på den måde kan din virksomhed undgå, at oplysningerne skal samles på manuel vis, hvilket både kræver tid og ressourcer.
- Kan systemet samarbejde med virksomhedens øvrige systemer? Dette er en god idé at overveje, da det kan gøre implementeringsprocessen hurtigere og lettere, hvis du vælger et system, som er relativt enkelt at integrere med resten af virksomhedens systemer. For eksempel kan du undersøge, om det nye system kan samarbejde med Microsoft Office, Excel og lignende.
- Hvilken leverandør? Sørg for at vælge en stærk leverandør, som kan tilbyde en effektiv samt fast bemandet kundeservice, rådgivning, vikarservice og lignende.
- Hvilke andre virksomheder benytter systemet? Det kan være smart at undersøge dette, for at finde ud af, hvilke erfaringer lignende virksomheder har med det pågældende lønsystem. Dog skal du huske, i denne forbindelse, at være kritisk og sortere i den nye viden ud fra, hvad der passer til netop din virksomhed og virksomhedens profil.
Øverst: Genrefoto. (Foto: Pressefoto). Bureau/red.
I samarbejde med
Bureau Kronberg
This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.