Det er blevet mere og mere populært at lease en bil, da det i mange tilfælde kan være billigere end at skulle købe en selv.
På trods af denne popularitet betyder det ikke, at der ikke opstår mange spørgsmål i forbindelse med leasing, og hvordan man bedst kan undgå at betale mere, end hvis man købte en selv.
Derfor finder du i denne artikel fem gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem processen med at lease en bil, så du kan få den bedste leasingaftale i hus. Find leasing-biler her .
Kilometerantal
I en god leasingaftale, er det vigtigt, at du får en aftale med de rigtige kilometertal, som passer bedst til dig og dine behov.
Er du ikke førstegangsbilejer, er det ofte nemmere at estimere, hvor mange kilometer du kommer til at køre i din bil, og dette trin vil derfor ikke bringe dig i problemer.
Er det din første bil, kan dette være svært, og du kan derfor bruge nogle simple overvejelser til en god estimering.
Venter du en flytning eller andre eventuelle ting, som gør, at du kommer til at have længere på arbejde, end du normalt har? Benytter du din bil, når du skal på ferie? Kommer leasingbilen til at være den eneste bil i din husstand, eller har du muligheden for at fordele dine kilometer på flere biler, hvis der kommer for mange i din leasingbil?
Tjek også hos din lokale leasingservice, om du skal betale takster for overkørte kilometer, og om der er mulighed for tilbagebetaling, hvis du kører færre kilometer end beregnet.
Fejl og mangler på bilen
Der kan være fejl eller mangler på din leasingbil. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at din kontrakt dækker dig i alle de tre år, som en leasingperiode typisk strækker sig over.
Du kan nemlig komme ud for, at garantien kun gælder for de to år, som er en normal fabriksgaranti rækker, og det er er altså dig selv, som hænger på fejlene, hvis der skulle ske noget det sidste år.
Tilbagelevering før tid
Man kan ikke altid forudse fremtiden, når det kommer til behovet af en bil. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind i, hvordan du står, hvis du får brug for at aflevere din leasingbil, før kontrakten udløber.
Som udgangspunkt er du bundet af en leasingkontrakt i minimum 11 måneder. Dette er en standardperiode, og efterfølgende kan du have mulighed for at komme ud af en kontrakt med kun en måneds varsel.
Men betaler du et førstegangsbeløb ved start af leasingperioden, skal du huske, at disse penge er tabt. Dem får du ikke tilbage, hvis du afleverer bilen før tid.
Regning ved skader
Skulle du være uheldig at komme i problemer med din leasingbil, og den påtager sig en skade, skal du levere den tilbage til reparation. Dette kan blive en dyr omgang, og det er derfor vigtigt, at du forbereder dig.
For at undgå en regning ved en tilbagelevering, kan du tegne en forsikring, som gør, at du ikke skal betale ved eventuelle skader. Denne forsikring kommer dog tit med en selvrisiko, som du skal lægge ud, når bilen skal repareres. Dog er du dækket overfor de fleste skader gennem forsikringen.
Pris, pris, pris
Det sidste, som skal nævnes i artiklen, men ikke det mindst væsentlige, er, om du har sat dig ind i, hvad en leasingbil egentlig koster. Dette kan nemlig gøre udfaldet, når det kommer til, om bilen egentlig er billigere at lease end at købe selv.
Når du regner prisen på en leasingbil ud, skal du tage alle faktorer med ind i regnestykket. Når du skal forhandle din leasingkontrakt hjem, er der ofte tre elementer, som altid er med i prisen: førstegangsydelse eller et eventuelt depositum, den månedlige ydelse samt service og vedligeholdelse.
Dog er der mange andre udgifter, som du stadig selv skal betale, og disse kan inkludere: grøn ejerafgift, dæk, gebyrer, forsikring (både kasko og ansvarsforsikring), vejhjælp, brændstof samt en eventuel tilbageleveringsforsikring.
Der er altså mange forskellige ting, som du skal hensyn til, når du vælger at lease en bil. Det kan hurtigt blive en jungle at kæmpe sig igennem, når man selv skal finde vej gennem forskellige udbydere og ikke mindst, hvilken type bil man har råd til i sit budget.
Du skal derfor huske, at den sunde fornuft skal råde, og du skal huske at stille dig kritisk, når du læser din kontrakt igennem, inden du hænger dig op på en leasingbil i et år.
På den måde kan du undgå mange ubehagelige overraskelser i forbindelse med at lease en bil til dit private hjem, og derved ramme vejene i en bil, som du ved kan holde dig og din familie sikker – uden samtidig at tømme pengepungen.
Øverst: Genrefoto. (Foto: Till Frers Photography / Pixabay). Bureau/red.
I samarbejde med
Bureau Kronberg
This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.