Det kan være en ren jungle at finde den første brugte bil til hjemmet. Der er mange forskellige faldgruber, som man kan havne i, og det bedste er derfor at sikre sig, at den bil, som man kommer hjem med, er i god stand.
Når man køber en brugt bil, er der mange forskellige ting, som man skal tage hensyn til, som man ikke skal, når man vælger at købe en ny bil hos forhandleren.
Du får derfor i denne artikel fem gode råd til, hvordan du på bedste måde kommer igennem en god privat bilhandel, uanset hvor, hvornår og hvordan du vælger at gøre det. Du kan se mere på NEMbilhandel , hvis du vil læse mere.
Omkostninger
Der er mange forskellige omkostninger, når man vælger at investere sine penge i en brugt bil. Du skal derfor gøre dig klar over, hvad købsprisen indeholder, inden du lægger alle dine penge på bordet.
For at kunne gøre dette, skal du sætte dig ind i, hvad bilen kører på en liter benzin eller diesel. Dette vil også hjælpe fremadrettet med at lægge et budget for det brændstof du benytter i hverdagen.
Du skal samtidig sætte dig ind i, hvad bilen kommer til at koste i grøn ejerafgift. Når du vælger at købe en brugt bil, vil du tit komme forbi ældre modeller. Disse er generelt dyre i forhold til grøn ejerafgift og brændstof, hvor moderne biler kører længere på literen.
Når du beregner omkostningerne til din brugte bil, er det også en god ide at inkludere et beløb til reparationer. Dette betyder ikke, at den bil, som du køber, har skader, men når du køber en bil, som allerede har ramt vejen i flere kilometer, er der større risiko for, at den skal en tur på værksted.
Driftsikkerhed
Det er vigtigt, at den brugte bil, som du overvejer at købe, er driftssikker. Der findes rigtig mange hjemmesider, hvor du kan få de forskellige oplysninger om bilen. Dette inkluderer også en servicehistorik, som kan fortælle dig om bilens generelle sundhed.
Du kan også slå op hjemmesiderne, hvor driftssikre den type af biler, som du har kig på, generelt er. I denne proces kan det også være en rigtig god ide at tage andres erfaringer om bilen med ind i dine overvejelser.
Her kan du finde erfaringer omkring motortyper, som der er problemer med i forhold til reparationer, og også hvordan den opfører sig på vejene.
Vedligeholdelse
Når du køber en brugt bil, er det jo på præmissen, at den er blevet brugt tidligere. Den kan derfor godt være slidt i kanterne, og det er op til dig at gennemgå bilen og bedømme, hvor godt den er vedligeholdt.
Når du køber en brugt bil, medfølger der en servicebog, og denne kan give et godt billede af, om bilen er vedligeholdt. Det kan for eksempel spare dig en tur til mekanikeren, hvis bilen har kørt på alt for gammel olie, som kan ødelægge motoren.
Når du gennemgår servicebogen, skal du kigge efter mærker fra autoriserede mekanikere. Dette giver dig nemlig et praj om, at bilen er blevet serviceret efter fabrikantens anbefalinger, og at bilen er i stand derefter.
Se bilen
Selv om du kan finde utroligt mange oplysninger på nettet, skal du aldrig købe en brugt bil uden at have set den efter. Derfor er det vigtigt, at du tager ud i dagslys, så du kan se lakeringen og andre detaljer ordentligt efter. Dette er svært at gøre, hvis du vælger at efterse bilen i regn eller i mørke.
Når du gennemgår bilen, skal du kigge efter slid på dækkene. Er de slidt ned jævnt, eller er der forskellige nedslidninger? Du skal samtidig kigge efter, hvordan kabinen er i stand. Virker lyset og ventilationen i bilen, eller er dette et problem?
Prøvekørsel
Efter du har kigget bilen igennem, fået en snak med sælger angående bilens historik, og du har gjort dit forarbejde med at tjekke vedligeholdelse, er det tid til at køre en tur i bilen. Når du prøvekører din nye brugte bil, skal du sætte mindst 20 minutter af til at køre i den.
Dette er for, at du har ordentlig tid til at mærke, om bilen er noget for dig. Dette er også for at kunne bedømme, om bilen siger mærkelige lyde under kørsel, og hvordan den lægger sig på vejen.
Hvis det er muligt, er det også en god ide at tage bilen på vejen i både byen og på motorvejen, så du kan fornemme, hvordan den klarer begge hastigheder. Hvis du ikke har tiden til at prøvekøre bilen i minimum 20 minutter, er det en god ide at arrangere et andet møde med sælger, når du har tiden.
Øverst: Genrefoto. (Foto: Coltsfan / Pixabay). Bureau/red.
I samarbejde med
Bureau Kronberg
This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.