Grønlandske rubiner ser dagens lys

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Zand.News – Der er fundet røde rubiner i Grønland. Det er en fjern egn i Rigsfællesskabet og langt fra blandt andet Slagelse og Næstved. Men det er en verdensnyhed, at er rubiner i Danmark. Denne unikke julegaveide findes i et prisleje fra 10.000 til 300.000 kroner.

Rubiner er de kostbareste og mest sjældne ædelsten

Inden for ædelstene regnes rubiner som de kostbareste og mest sjældne ædelsten, og der er en verdensnyhed, at de nu forekommer i Danmark.

»Det er en sensation at Danmark har fået sin egen ædelsten,« fastslår Ulrik Hartmann, der skal få de grønlandske rubiner ud i verden.

Det er nemlig Ulrik Hartmann, som i et rent skandinavisk samarbejde har taget initiativet til at få Danmark på verdenskortet for sjældne ædelsten. Samarbejdet med Greenland Ruby skal få grønlandske rubiner cementeret internationalt.

Verdens ældste klippe og verdens ældste rubiner

Fundet af rubiner i Kongeriget Danmark er nyt for den danske offentlighed, men ikke for den grønlandske lokalbefolkning, der har kendt til de dyrebare ædelsten i århundrede.

Faktisk var det lokale grønlandske fangere, som opdagede “røde sten” i klipperne under rensdyrjagt i fjeldene. Disse rubiner fra nogle af verdens ældste klippeformationer vurderes til at være 2,9-3,1 milliarder år gamle og blandt verdens ældste.

Minen har fået navnet “Aappaluttoq” (Aa-puh-lu-tok), som betyder røde sten, og den er ejet af det norske mineselskab Rana Gruber og delvist af det Grønlandske Selvstyre qua sit ejerskab i Greenland Venture.

Partnerskab mellem Hartmann’s og Greenland Ruby

Samarbejdet mellem Hartmann’s og Greenland Ruby er en af de største samarbejdsaftaler, som Ulrik Hartmann har indgået.

»Det er enormt spændende at få lov at arbejde så tæt med Greenland Ruby. Jeg har været i minen, observeret sprængninger på tæt hold og set hvordan rubiner sidder indhyllet i klippeformationer. Besøgt deres kontor i både Nuuk og Bangkok hvor ædelstenene bliver sorteret og slebet,« fortæller Hartmann og fortsætter:

»Det er helt spektakulært hvad naturen har gemt på i 2,9-3,1 milliarder år. Jeg er stolt og beæret over at være den første til at introducere rubinerne på verdensmarkedet.«

Den kommercielle forretning i rubinminen er gennemtænkt til mindste detalje, og det samme er den meget klare CSR-strategi, som minen har etableret. Det har været essentielt, at Grønland skal have æren og også få noget ud af denne nye forretningsmulighed.

Greenland Ruby forventer at omsætte rubiner for flere hundrede millioner kroner inden for de næste år, hvilket vidner om, at minen er propfyldt med smukke og dyrebare ædelsten.

Danmark har fået sin egen ædelsten – og den er rød

Ulrik Hartmann har selv været i Grønland og set minen samt betragtet de eventyrlige klippeformationer, hvori rubinerne sidder skulder mod skulder. Noget der i høj grad har imponeret ham.

Det tætte samarbejde med Greenland Ruby, har ført til den første smykkekollektion i verden, som er skabt med grønlandske rubiner.

Den består af mere end 50 rubinsmykker med i alt cirka 300 karat rubiner. Smykkerne er designet af Hartmann’s designteam og findes i et prisleje fra 10.000 til 300.000 kroner.

»Danmark har fået sin egen ædelsten, og at den er tilmed rød, det er noget helt spektakulært,« afslutter Ulrik Hartmann med stolthed i stemmen.

Rubinsmykkerne kan findes i Bredgade 4 i København i løbet af november.


Foto: Hartmann’s.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.