Del af Vemmelev Skole nedbrændt

Korsor.News – Vemmelev Skole, der har 450 elever fra 0. til 9. klasse, holder efterårsferie, og det var sent om aftenen. Derfor var der ingen elever på skolen, da udskolingsbygningen nedbrændte.

Tirsdag aften udbrød der brand på Vemmelev Skole på Skolevej 2 i Vemmelev syd for Slagelse By. Politiet og Slagelse Brand & Redning modtog anmeldelsen kl. 22.25. Omkring kl. 01.00 var det meste af branden slukket, om end efterslukningen ikke var færdig før om morgenen. En hel længe er ødelagt, men der er ingen tilskadekomne. Det oplyser Ritzaus Bureau og flere andre medier.

Udskolingsbygningen er nedbrændt

Sendt tirsdag aften var omkring 30 brandfolk kaldt ud for at bekæmpe ilden, men dele af Vemmelev Skole er brændt ned. Det gik især udover udskolingsbygningen, men resten af skolen er naturligvis ramt af røg og sod.

Vemmelev Skole, der har 450 elever fra 0. til 9. klasse, holder efterårsferie, og det var sent om aftenen. Derfor var der ingen elever på skolen.

»Vi er midt i efterårsferien, så heldigvis skal ingen elever møde ind i dag på skolen. Vi holder dog vores SFO åben,« fortæller skoleleder Emil Krapper til TV2 Øst og uddyber:

»Vores SFO ligger et godt stykke fra den del af skolen, der er brændt, så det burde ikke være noget problem.«

Politiet kender endnu ikke årsagen til branden, og aktuelt forsøger man at få overblik over skaderne. Det skriver Sjællandske.

»Det er svært at sige, hvor meget det vil påvirke skolen, og hvor meget det vil påvirke undervisningen efter ferien. Det må være op til skolebestyrelsen at vurdere, men umiddelbart er det nok noget, der vil komme til at påvirke arbejdet,« fortæller vagtchef Morten Kronbo fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ekstra Bladet.

Øverst: Branden fandt sted i en længe på ud mod Borgergade. (Foto: Google Earth). roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/616v