Verdens ældste ungdomsgarde til Slagelse

Slagelse.News — Tivoli-Garden marcherer gennem Slagelse Midtby mandag den 5. august kl. 13.00. »Vi har allieret os med to bygarder, nemlig Slagelse Garden og Danehofgarden, som vi også havde fornøjelsen af at opleve i Tivoli til vores Garderdag. Sammen med dem går vi parader i deres respektive byer,« lyder det fra Tivoli.

Tivoli-Garden, der i år fejrer 180-årsjubilæum, skifter blomsterduft og skrig fra forlystelser ud med gaderne i Slagelse Midtby mandag den 5. august kl. 13.00. De knap 100 gardere i alderen 8 til 16 år vil sammen med Slagelse Garden marchere gennem midtbyens gader og fylde luften med musikalske toner. Besøget er en del af deres jubilæumsfejring, som i øvrigt også inkluderer parader i Odense og Nyborg. Det skriver Tivoli i en pressemeddelelse.

Garderne har allieret sig med Slagelse Garden

Paraden vil bevæge sig gennem byen, hvor tilskuere kan opleve garderne spille musik og den karakteristiske uniform bestående af røde jakker, hvide bukser og bjørneskindshuer. Sammen med Slagelse Garden vil gardere optræde med blandt andet trommer, fløjter og andre blæseinstrumenter for at fylde luften med festlige toner.

Efter Tivoli-Gardens optræden i Slagelse fortsætter den mod Odense, hvor garderne skal overnatte. Tirsdag kl. 12.30 marcherer den gennem Odenses gader, inden den afslutter miniturneen i Nyborg. Her vil den ammen med Danehofgarden give endnu en optræden kl. 14.15, som en del af den større jubilæumsfejring.

»En fødselsdag er altid speciel, men når man fylder 180 år, så er det ekstra specielt. Vi synes at andre dele af Danmark også skal kunne opleve verdens ældste ungdomsgarde, så derfor besøger vi tre forskellige byer for at sprede fødselsdagsglæden. Vi har allieret os med to bygarder, nemlig Slagelse Garden og Danehofgarden, som vi også havde fornøjelsen af at opleve i Tivoli til vores Garderdag. Sammen med dem går vi parader i deres respektive byer, og det glæder vi os meget til,« siger Quincy Alexander Von Lippert, der er leder af Tivoli-Garden.

Jubilæumskoncert i Koncertsalen i Tivoli

Denne miniturné er kun en forsmag på den fødselsdagskoncert, som Tivoli-Garden afholder søndag den 1. september kl. 15.00 i Koncertsalen i Tivoli. Koncerten bliver højdepunktet af jubilæumsfejringen, hvor garderne vil demonstrere deres musikalske dygtighed og fejre deres 180-års jubilæum med en særlig optræden.

180 år med Tivoli-Garden og nu med piger

Tivoli-Garden, grundlagt i 1844, kan i år fejre sit 180-års jubilæum. En milepæl i Tivoli-Gardens historie blev nået i 2015, da de første piger blev optaget som medlemmer af garden. Efter 171 år blev dørene endelig åbnet for kvindelige gardere, hvilket markerede en milepæl for ligestillingen i Tivoli-Garden.

Gennem årene har Tivoli-Garden haft æren af at dele scenen med nogle af verdens bedste kunstnere. Fra Louis Armstrongs jazzrytmer til Victor Borges kompositioner har Tivoli-Garden været en del af særlige musikalske øjeblikke. Også stjerner som AQUA og Michael Jackson har spillet side om side med garden og skabt minder for publikum og, ikke mindst, de tidligere gardere.

Øverst: Tivoli-Garden. (Foto: Tivoli). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/wlc6