Tillykke til 50-årsjubilar i Bilka Slagelse

Slagelse.News – For over 50 år siden gik Børge Christensen i slagterlære i Sorø. Efterfølgende blev han ansat hos købmand Villy Ehlers i Slagelse, som byggede et af Danmarks første supermarkeder på Idagårdsvej, men det blev opkøbt af Bilka.

71-årige Børge Christensen kan fejre sit 50-års jubilæum i Bilka Slagelse, og han har ingen planer om at stoppe med at arbejde lige foreløbig. Det skriver Bilka i en pressemeddelelse.

Ehlers blev opkøbt af Dansk Supermarked

For over 50 år siden gik Børge Christensen i slagterlære i satellitbyen Frederiksberg ved Sorø. Efterfølgende blev han ansat hos købmand Villy Ehlers i Jernbanegade i Slagelse, som byggede et af Danmarks første supermarkeder på Idagårdsvej. Det blev sidenhen opkøbt af Bilka, og Børge Christensen blev dermed en del af Dansk Supermarked, som Salling Group hed dengang. Selv om dåbsattesten viser, at han for flere år siden kunne gå på pension, nyder han at arbejde, og han er stolt af, at han 5. oktober kan fejre sit 50-årsjubilæum.

»Jeg kan godt lide at arbejde. Det har jeg gjort, siden jeg var 12 år – jeg ved slet ikke, hvordan det vil være ikke at gå på arbejde. Faktisk er det meget sjældent, jeg tænker på hvor gammel, jeg er, og så længe helbredet holder, fortsætter jeg med at arbejde, men den dag jeg ikke kan holde til det, så smutter jeg,« siger 71-årige Børge Christensen, som dog går ned på en 30 timers arbejdsuge til november.

Den største forandring gennem de seneste fem årtier er uden tvivl udviklingen. Da han begyndte som slagtersvend i Bilka, skar man selv 90 procent af kødet ud, og kundernes indkøbsmønstre har også forandret sig med tiden.

»Det skal være nemmere og nemmere. Dengang solgte vi meget medister, ben, lever og hjerter. Når det var på tilbud, stod vi to mand en hel dag og lavede medister, og var hakket oksefars på tilbud, kørte “hakkeren” fra vi åbnede, til vi lukkede. Man jagtede tilbud dengang på en helt anden måde end i dag. Hvis der var noget på tilbud, ja så købte kunderne det. Verden har ændret sig,« siger jubilaren, som i øvrigt bor tæt på sit arbejde.

Fra produktionsleder til pålægsansvarlig

Børge Christensen har undervejs i karrieren været produktionsleder i Bilka Slagelse, men blev sidenhen områdeansvarlig for både frost og pålæg, i dag har han ansvaret for pålæg.

»Jeg er stolt af mit håndværk, og jeg har altid godt kunne lide at bruge en kniv som slagter. Da jeg var produktionsleder, havde vi en slagtermester, seks svende, to elever og seks pakkepiger ansat. Sådan ser det ikke ud i dag, og pakkepigerne findes slet ikke mere,« fortæller han.

Selv om han har været i Bilka Slagelse i 50 år, har han kun hilst på Herman Salling en enkelt gang. Det var den dag, varehuset åbnede efter overtagelsen fra købmand Ehlers.

»Han stod og kiggede på vores delikatesseafdeling i seks timer, men vi ved ikke helt hvorfor, for ingen af os gik hen og spurgte ham,« siger Børge Christensen og griner.

Laver altid sjov med kunder og kolleger

Selv om han ikke længere arbejder som slagter i Bilka Slagelse, fortæller hans chef, slagtermester, Lars Jørgensen, at jubilaren er slagter til fingerspidserne, og at han værner om sit håndværk.

»Børge laver altid sjov med kunderne og kollegerne – han er en rigtig humørspreder. Børge bruger ikke elektronik, men han arbejder til gengæld for to, og det er ikke mindst imponerende, når han er over 70 år. Jeg er fan af ham. Han har haft mange chefer gennem årene, og i vores team er jeg den, der har arbejdet sammen med ham i længst tid, og det er knap to år. Det er en kontrast til hans 50 år i afdelingen, og han er en stor kapacitet. Den mængde opgaver, han håndterer på en dag, er fuldstændig imponerende, og det er med til at gøre ham til en vigtig spiller i Bilka Slagelse,« siger han.

Når jubilaren ikke er på arbejde, er elektronikken dog ikke helt gemt væk, for han bruger nemlig meget tid på at spille skak online med mennesker fra hele verden, ligesom han også holder af at være sammen med sin kone, to døtre, seks børnebørn og familiens hund.

På jubilæumsdagen bliver han hentet på bopælen i limousine og kørt til Bilka Slagelse sammen med hele familien. Her venter reception og fejring fra venner, kolleger og familie.

Øverst: Børge Christensen har arbejdet 50 år i Bilka. (Foto: Bilka Slagelse). PM/pele.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/714s