Artiklen er opdateret for 4 år siden.
Slagelse.News – Beboerrepræsentanter i Ringparken gik til kamp mod coronavirus/COVID-19. Ringsparkens hygiejneambassadører har været på kursus. Og ældre, udsatte og smittede kan få hjælp til indkøb i Aldi.
For et par uger siden gik beboerrepræsentanter i Ringparken i Slagelse Nordby går forrest for at skabe tryghed og stoppe smittespredning i boligområdet.
Samtidig tilbyder de indkøbshjælp til ældre og udsatte. Det fremgår af Kompetencecentrets hjemmeside.
Ikke større problemer med smitte end andre områder
»Hvis smitten kommer igen, er vi klædt på til at hjælpe beboerne med information, indkøb og forhåbentligt stoppe smitten hurtigt,« fortæller Ismael El-Noumeiri, som er afdelingsformand i afdeling 32.
Han er sammen med de andre beboerformænd initiativtager til en række tiltag i Ringparken, som skal skabe tryghed og sikkerhed for alle i boligområdet.
Ismael El-Noumeiri understreger, at Ringparken ikke har større problemer med smitte end andre områder i Slagelse, men det er nemt at kritisere og sætte fokus på et boligområde, som er betegnet som ghetto.
I september fik nogle få af beboerne coronavirus
Fællesskabet står højt i Ringparken, og man passer på sine naboer. Da nogle få beboere blev smittet med coronavirus i september, gik frivillige fra Forening Ringparken straks gik i gang med at spritte af på legepladser, i opgange og på fællesarealer.
Foreningen fik donationer fra et rengøringsfirma, og frivillige fra foreningen gik forrest for at gøre området sikkert.
I samarbejde med boligselskabet FOB blev der sat skilte op på flere sprog, og der bliver nu gjort rent i opgange tre gange om ugen i stedet for en.
De fire afdelingsbestyrelser rækker ud til beboerne
Formændene for Ringparkens fire afdelingsbestyrelser mødtes for at sætte gang i yderlige initiativer. Rengøring, oplysning og hygiejne er de vigtigste våben mod spredning af smitte, men formændene havde andre ideer, som skal hjælpe de mest udsatte beboere.
»Vi vil godt gå forrest og tage ansvar for at passe godt på beboerne,« fortæller Abdiwahaab Ali (Abdi), som har boet i Ringparken i mere end 20 år og er formand i afdeling 24.
Han mener ligesom de andre formænd, at det er en styrke, at afdelingsbestyrelserne kender beboerne, og at de repræsenterer forskellige etniske grupper, som kan kommunikere med beboerne på forskellige sprog.
»Vi er her for at varetage fællesskabets interesser. Det er lettere at komme i kontakt med beboerne, når de kender os. Derfor tror vi på, at vores budskaber vil blive hørt af flere, og vi kan være på forkant med situationen, så snart der sker noget nyt,« siger Abdiwahaab Ali.
Smittede, ældre og udsatte kan få hjælp til indkøb i Aldi
Ældre og udsatte kan nu få hjælp til indkøb, hvis de er utrygge ved selv at gå ud for at handle. De skal blot ringe til Nordhuset i Ringparken med deres indkøbsliste, og så vil frivillige eller medarbejdere fra Nordhuset hente varerne, som bliver pakket af Aldi. Dog kan der kun betales kontant.
»Det er især vigtigt, at vi passer på de ældre og sårbare, som kan være nervøse for at gå udendørs, så derfor vil vi gerne hjælpe dem,« siger Hussein El-khodr, der er formand i afdeling 26 og formand for Forening Ringparken.
Ringparkens hygiejneambassadører på kursus
Frivillige beboere har mødtes i auditoriet i Studiehuset i Slagelse. Her fik de et kursus i hygiejne af Slagelse Kommunes sundhedsplejersker, som er del af sundhedstjenesten.
Der blev talt om de vigtigste regler omkring hygiejne, håndvask og afstand, og så blev der stillet en masse spørgsmål.
Artiklen fortsætter under videoen.
De 12 frivillige repræsenterer forskellige etniske grupper i Ringparken, og det er nu deres opgave at formidle deres nye viden ud til beboere og til deres netværk på flere sprog.
Kommunikation er vigtig for at skabe tryghed. Der er en del utryghed, som bunder i misinformation og rygter. Derfor er det vigtigt at ambassadørerne kommunikerer den korrekte information videre.
»Vi vil ikke at skabe panik i boligområdet, men derimod er det vigtigt at vise omsorg, hvis nogle beboere skulle blive smittet. All kan blive smittet, og selvom vi skal passe på, skal vi ikke udskamme dem, som bliver ramt. Tværtimod skal vi støtte dem så godt vi kan,« siger Ismael El-Noumeiri.
Ringparken er ikke mere udsat for smitte end andre steder
COVID-19 diskriminerer ikke, og det er ikke mere farligt at bo i Ringparken end andre steder i Danmark. Alligevel har medierne en tendens til at fokusere på ghettoen, så snart der er det mindste. Det kan godt ærgre beboerne, at de altid bliver hængt ud i medierne.
»Så vidt vi ved, har der været 3 smittede i Ringparken med 2000 beboere, det er jo ikke ret meget. Alligevel ser man overskrifter, der får det til at se ud som om vi har store smitteproblemer,« siger Yahye Zuber Abdikarim, som er ny formand i afdeling 23, og fortsætter:
»Vi gerne være med til at lave om på den historie, og derfor er vi på forkant altid. Vi har et tæt netværk med beboerne og kan få information ud hurtigt, fordi vi kender hinanden. Det skal vi udnytte på en positiv måde.«.
Øverst: Til kamp mod coronavirus/COVID-19. (Foto: Privatfoto via Kompetencecentret – En Fælles Indsats). PM/rk.
This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.