Aprilsnar: Rådhustårnet skal hæves med mange meter

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Slagelse.News – Mange tror, at Slagelse By ikke har noget rådhustårn. Nu vil Ejendomsudvalget gøre tårnet højere end Kløvertårnet.

De færreste borgere i Slagelse kan se rådhustårnet. Derfor skal det hæves. Sådan lyder det fra Ejendomsudvalget i Slagelse Kommune.

Tårnet skal markere byen som en rigtig købstad

Mange borgere tror, at Slagelse By ikke har noget rådhustårn, men det er naturligvis forkert, og det vil Ejendomsudvalget nu rette op på.

Denne artikel var naturligvis en aprilsnar. Men der er flere rigtige ting i artiklen. Dog blev den romersk-katolske kirke, Vor Frue Kirke, først opført i årene 1930-1931, og de to tårne på byvåbenet er kirketårnene på Sct. Mikkels og Sct. Peders kirker. God påske.

»Vi vil gerne markere Slagelse som en rigtig købstad, men det kræver et rådhustårn, som man kan se fra gaden,« siger Christen Villumsen, der er formand for Ejendomsudvalget, og fortsætter:

»Mange tror, at vi slet ikke har et rådhustårn, og derfor vil vi nu hæve det nuværende tårn med mange meter.«

De fire tårne indgår allerede i købstadens byvåben

Tårne har altid være en del af byens identitet, og derfor er byens tårne også en del af det byvåben, som Slagelse Kommune havde før det nuværende kommunevåben fra kommunalreformen i 2007.

Slagelses byvåben viser byens skytshelgen Skt. Michael med dragen, hvor ærkeenglen står mellem to af byens fire tårne. De to tårne symboliserer byens fire tårne, der sidder på henholdsvis Sct. Mikkels Kirke, Sct. Peders Kirke, Vor Frue Kirke og Slagelse Rådhus.

Artiklen fortsætter under billedet.

Slagelses byvåben. (Foto: Wikipedia, CC BY-SA 4.0, Link).

Byvåbenet er baseret på et bysegl, som er kendt fra 1519, men stilen tyder på, at det er fra det 13. eller 14. århundrede.

Slagelse var et hedensk kultsted, indtil biskoppen i Roskilde opførte en stenkirke omkring år 1000. Ført da Antvorskov Kloster blev bygget i midten af 1100-tallet, kom der gang i handlen, og byen fik snart fire tårne.

Læs også: Antvorskov og historiens luner (del 1).

Christen Villumsens ambition er, at rådhustårnet skal hæves, så det bliver højere end Kløvertårnet, som er ved at blive opført i sandkassen ved Stormbroen. Samtidig skal rådhustårnet kunne ses af de studerende, når de kommer med toget.

»De studerende skal naturligvis kunne se rådhustårnet, når de kommer gående på den kommende gangbro på Slagelse Banegård,« siger Christen Villumsen og tilføjer:

»Det nytter jo ikke noget, hvis de studerende tror, at Kløvertårnet er det nye rådhus. Derfor skal rådhustårnet hæves, så det bliver højere end Kløvertårnet.«

Læs også: Boligselskab får kontor på toppen af nyt højhus.

Øverst: Arkivfoto. (Mobilfoto: Slagelse Media). Red/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.