230.000 træer på vej i Nordskoven

Slagelse.News – Nordskoven, der ligger i forlængelse af Slagelse Nordby, er udvidet med 100 hektar ekstra jord, og der skal nu plantes 230.000 træer.

Anlægsarbejdet i det nye område af Nordskoven nord for Nordbyen i Slagelse er slut. Plantningen af 230.000 træer i det nye skov- og naturområde er derfor gået i gang. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Kort resume skrevet af kunstig intelligens (AI): Arbejdet med at udvide Nordskoven ved Nordbyen i Slagelse går ind i sin sidste fase, hvor 230.000 træer skal plantes. Det nye skovområde er blevet mere end fordoblet til 100 ekstra hektar gennem en jordomfordeling. Entreprenører har anlagt stier, vandhuller og en ny cykelsti mellem Lille Valby og Slagelse. Ifølge SF styrker projektet både klimaet og fritidslivet. Skovridder Jane Skov Lind fortæller, at området nu tilbyder naturoplevelser med vandløb og søer. Træerne forventes at skabe en skov inden for 7-8 år, og indvielsen sker til foråret.

Nordskoven begynder nu at tage form

Nordskoven, det nye skov- og naturområde ved Slagelse, bliver snart endnu grønnere. Sidste år blev området udvidet med over 100 hektar efter en stor jordomfordeling. Siden sensommeren har entreprenørmaskiner arbejdet på at skabe parkeringsplads, vandhuller og en ny sti, der forbinder Lille Valby og Slagelse.

Nu er det sidste skridt i projektet i gang: plantning af 230.000 træer. Arbejdet er netop startet og vil give området et stort løft som rekreativ og naturrig destination.

»Nu begynder Nordskoven for alvor at tage form. Med udvidelsen får vi plantet flere træer til gavn for klimaet, og vi får skabt et skov- og naturområde til gavn for fritidslivet. Samtidig er et stort ønske fra lokalområdet blevet opfyldt med etableringen af stien fra Lille Valby. Den betyder, at man kan cykle ind til Slagelse uden at skulle køre på landevejen,« siger byrådsmedlem Jørgen Grüner (SF), der er formand for Klima- og Miljøudvalget.

Samarbejde mellem Slagelse og Naturstyrelse

Nordskoven vokser frem i et samarbejde mellem Slagelse Kommune og Naturstyrelsen. Det samarbejde og den planlægning, der ligger bag, er afgørende for Nordskovens udvikling som et naturrigt fristed tæt på byen. Projektet startede allerede i 2012 med en langsigtet plan om gradvist at opkøbe jord i området, når muligheden bød sig.

I 2023 tog projektet et stort skridt, da det lykkedes at mere end fordoble skovområdet. En omfattende jordomfordeling tilføjede hele 102 hektar. Lokale lodsejere solgte jord, og nogle byttede sig til arealer uden for skovområdet. Et eksempel er Slagelse Sct. Mikkels Kirke, der byttede sig til en mark i Lille Valby.

Besøgende kan gå langs vandløb og søer

Entreprenørmaskinerne har været i gang siden sensommeren. De har blandt andet gravet de gamle drænrør fri, så der nu løber et vandløb i området ned mod Gudum Å. Der er anlagt 6 vandhuller og et ridespor langs stien fra Lille Valby mod Slagelse.

»Plantningen af træerne markerer sidste fase i denne udvidelse af Nordskoven. Det er nu konturerne af den fremtidige skov for alvor kan erkendes i landskabet, og sammenbindingen mellem ny og “gammel” skov realiseres. Med udvidelsen bliver det nu muligt at gå flere små og længere rundture i Nordskoven, som tager publikum forbi både vandløb og søer og forhåbentligt gør dem en naturoplevelse rigere,« siger Jane Skov Lind, der er skovridder ved Naturstyrelsen Storstrøm.

De nye træer, der bliver plantet, er cirka 40 centimeter høje. Forventningen er, at de allerede om 7-8 år vil være så høje, at det vil føles som en skov. Til foråret bliver det nye skovområde officielt indviet.

Øverst: Nordskoven ved Nordbyen i Slagelse. (Foto: Slagelse Kommune). PM/roke.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/cbdm