Frynseklinikken kommer til Skælskør

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Skaelskor.News – Hver mobile klinik er bemandet af en dyrlæge og en assistent, og man betaler, hvad man kan, for en konsultation. Frynseklinikken holder ved Kirkens Korshær i Skælskør 27. juni 2022.

Dyreværnets mobile nonprofit dyreklinikker, Frynseklinikkerne, har hjulpet over 8.500 kæledyr i Danmark. Nu kommer Frynseklinikken til Skælskør ved Kirkens Korshær på Præstevangen 38 den 27. juni 2022 fra kl. 10.30 – 12.30.

Ønsker du at besøge Frynseklinikken vil de meget gerne vide det. Ydermere skal du kontakte ”bostedet”, da der er udsatte borgere, som der skal tages hensyn til. Det oplyser Frynseklinikkerne og Dyreværnet i en pressemeddelelse. Læs mere på: dyrevaernet.dk/frynseklinikken/kontakt-frynseklinikkerne/

Tilbyder hjælp til socialt udsatte borgeres kæledyr

Da Dyreværnet, som er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger den 10. april 2018, lancerede sin første nye non-profit mobile dyreklinik, Frynseklinikken, var det et sats. Klinikken der var doneret af dyreelskeren Jørgen Andersen, var et tiltag, der skulle tilbyde hjælp til socialt udsatte borgeres kæledyr i hele landet, men det var usikkert hvor mange, der ville benytte sig af hjælpen.

Hurtigt stod det klart, at succesen var enorm. Derfor donerede Jørgen Andersen endnu en Frynseklinik til foreningen i 2019. I 2021 donerede Jørgen Andersen den tredje Frynseklinik, så Dyreværnet nu dækker hele Danmark. Samtidig bidrager Jørgen Andersen til de høje driftsomkostninger. De tre Frynseklinikker har hjulpet 8.501 kæledyr til at få et bedre liv.

Der er ingen tvivl om, at et besøg hos dyrlægen kan være en bekostelig affære. Er man socialt udsat borger, bliver udgiften ofte uoverskuelig, selvom man vil sit kæledyr det bedste. For at imødekomme den tiltrængte hjælp til netop denne gruppe kæledyr, besluttede Dyreværnet at lade dyrlægehjælpen rulle ud på de danske veje til de målgrupper, der ikke selv kunne betale for et besøg hos deres dyrlæge:

Frynseklinikkerne har hjulpet 8.501 danske kæledyr

»På fire år har vores tre Frynseklinikker hjulpet over 8.501 danske kæledyr, hvis ejere er socialt udsatte. Dét er jeg imponeret over,« siger Rikke Christensen-Lee, der er Dyreværnets direktør, og fortsætter:

»Jeg havde ikke drømt om, at vores indsats på netop dét område var så tiltrængt og jeg er lykkelig over, at vores dyreværnsforening har kunne hjælpe så mange kæledyr via Frynseklinikkerne. Vi ved, at mange socialt udsatte danskere har kæledyr. Og vi ved af erfaring, at netop dyrene giver denne målgruppe både tryghed, kærlighed og et tilhørsforhold, de måske ikke har med andre mennesker. Frynseklinikkernes indsats hjælper kæledyrene. Men vi hjælper også deres ejere og det varmer vores hjerter.«

Frynseklinikkerne tilbagelægger årligt mere end 40.000 kilometer og allerede hjulpet hele 8.501 kæledyr i Danmark. Hver mobile klinik er bemandet af en dyrlæge og en assistent, der sikrer, at både dyr og ejer får en god oplevelse ved besøget. Man betaler, hvad man kan, for en konsultation.

Dyreværnet, der er stiftet i 1898, er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger. Med internat i Rødovre ved København samt i Kolding, tre dyreambulancer og de tre mobile non-profit dyreklinikker, Frynseklinikkerne, hjælper foreningen hvert år tusindvis af kæledyr til en bedre tilværelse.

Øverst: Frynseklinikken. (Foto: Katja Lund Sohl / Frynseklinikkerne og Dyreværnet). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.