Fond støtter Porten til Omø

Skaelskor.News – »Med Porten til Omø ser vi frem til at få skabt en bygning, der både rummer fortidens historie og fremtidens muligheder. Den vil være med til at styrke fællesskabet på øen og give besøgende en endnu bedre oplevelse, som forhåbentlig også vil inspirere dem til at vende tilbage. Det er en fantastisk nyhed for Omø og hele Slagelse Kommune, at vi nu med støtte fra Nordea-fonden kan realisere Porten til Omø,« lyder det fra borgmesteren.

Nordea-fonden har bevilliget 4,3 millioner kroner til projektet Porten til Omø. Dermed kan Slagelse Kommune realisere et nyt velkomstcenter på Omø med opførelse af en moderne signaturbygning. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Kort resume skrevet af kunstig intelligens (AI): Slagelse Kommune realiserer projektet Porten til Omø med støtte fra Nordea-fonden på 4,3 millioner kroner og et tilsvarende beløb fra kommunen. Det nye velkomstcenter på Omø bliver en moderne signaturbygning, der samler øens natur, historie og fællesskab. Centret vil indeholde grejbank, udstillingslokaler, undervisningsfaciliteter og et mødested for unge. Projektet er skabt i samarbejde med lokale kræfter og fokuserer på bæredygtighed og klimasikring. Målet er at styrke øens identitet og gøre Omø endnu mere attraktiv for beboere og besøgende.

Velkomstcentret bliver et moderne centrum

Omø får et nyt velkomstcenter, der skal være et samlingspunkt for både fastboende, fritidshusejere og besøgende. Centret, der har fået navnet Porten til Omø, skal ikke blot skabe rammer for fællesskab, men også formidle øens unikke natur og historie – og samtidig tage højde for fremtidens klimaforandringer som stigende vandstande.

Det nye byggeri erstatter den nuværende havnebygning og bliver et moderne centrum med blandt andet formidlingsrum, grejbank, undervisningsfaciliteter, et kontor til havnefogeden og et handicaptoilet. På første sal bliver der plads til udstillinger og et samlingssted for øens unge, der længe har ønsket sig et sted at mødes.

Projektet er resultatet af et stærkt lokalt engagement og er støttet af Nordea-fonden med 4,3 millioner kroner, mens Slagelse Kommune har afsat et tilsvarende beløb i budgettet. Visionen er at styrke Omøs identitet og give øens besøgende og beboere nye oplevelser.

»Med Porten til Omø ser vi frem til at få skabt en bygning, der både rummer fortidens historie og fremtidens muligheder. Den vil være med til at styrke fællesskabet på øen og give besøgende en endnu bedre oplevelse, som forhåbentlig også vil inspirere dem til at vende tilbage. Det er en fantastisk nyhed for Omø og hele Slagelse Kommune, at vi nu med støtte fra Nordea-fonden kan realisere Porten til Omø,« siger borgmester Knud Vincents (V).

Naturaktiviteter, grejbank og formidling

Det nye projekt, Porten til Omø, skal skabe liv og aktivitet på øen gennem en række spændende tiltag. Der bliver indgået aftaler med naturformidlere, som skal udvikle undervisningsforløb og aktiviteter med fokus på øens fugleliv, insekter og spiselige planter. Som en del af projektets første fase bliver der afholdt fem naturformidlingsarrangementer, og der udvikles forsøgsrygsække til undervisningsforløb for skoler og efterskoler.

En vigtig del af projektet bliver også etableringen af en grejbank, hvor både øboere og besøgende kan låne udstyr som fiskenet, redningsveste og undervandskikkerter. Samtidig vil den lokale forening Historiens Hus stå for udstillinger om øens historie, mens andre lokale aktører bidrager med indhold til natur- og kulturoplevelser.

Projektet er udarbejdet i tæt samarbejde med lokalsamfundet og skal sikre, at Omø bliver et endnu mere attraktivt sted for både beboere og gæster.

»Vi har længe drømt om at skabe rammerne for et levende mødested, der både samler øboerne og inspirerer vores gæster. Porten til Omø bliver et sted, hvor vi kan dele vores natur, historie og fællesskab med omverdenen. Det er en stor dag for os, der bor her, og for alle, der nyder at komme og være en del af Omø,« siger Dorthe Winther, der er formand for Omø Beboer- og Grundejerforening.

Porten til Omø bygges med fokus på bæredygtighed, hvor genanvendelige materialer og klimasikring er en del af designet. Velkomstcentret placeres uden for øens digeanlæg og bliver højvandssikret for at imødekomme fremtidens udfordringer med stigende vandstande.

Øverst: Omø Havn. (Foto: Slagelse Kommune / Hanne Schultz). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/jlii