Korsor.News – Region Sjælland mener, at der er nok hospicepladser i regionen. Heldigvis er tonen en anden i Slagelse Kommune, der gerne bidrager til at få sat Korsør Hospice på landkortet.
Region Sjælland har sagt, at Korsør Hospice ikke skal forvente den store støtte fra til den nødvendige driftsaftale. Budskabet er, at der hospicepladser i regionen.
Heldigvis er tonen en anden i Slagelse Kommune, der gerne bidrager til at få sat Korsør Hospice på landkortet. Det skriver Korsør Hospice Støtteforening i sit nyhedsbrev.
Stor opbakning til et hospice fra lokalsamfundet
»I bestyrelsen er vi meget taknemmelige og ydmyge over for den folkelige, store opbakning, som Korsør Hospice nyder.« Sådan indleder Korsør Hospice Støtteforening sit nyhedsbrev.
Til den stiftende generalforsamling i Korsør Kulturhus den 10. april 2019 sad 130 borgere på rad og række og sang med på den livsbekræftende Livstræet.
Korsør Hospice Støtteforening blev officielt født, og en bestyrelse med syv medlemmer, to suppleanter og revisor blev valgt.
Hvem sidder i støtteforeningens bestyrelse?
Niels Bo Jørgensen, initiativtager til Korsør Hospice og kommunalpolitiker (formand).
Bent Enig, pensioneret speciallæge (næstformand).
Jane Kjølbye, projektleder, cand.mag. og forfatter (sekretær).
Jens Christian Mikkelsen, revisor og partner i Dansk Revision i Slagelse (kasserer).
Markvard Hovmøller, pensioneret skoleinspektør, tidligere mangeårigt kommunalbestyrelsesmedlem (bestyrelsesmedlem).
Peder Harboe, apoteker, Korsør Apotek (bestyrelsesmedlem).
Jim Stjerne Hansen, selvstændig erhvervsdrivende med rådgivning og service for byggebranchen (bestyrelsesmedlem).
Poul Erik Elkjær Andersen, pensioneret læge (suppleant).
Lykke Wester, sognepræst, Skt. Povls Kirke (suppleant).
Jette Fonseca, pensioneret sygeplejerske og vågekone (revisor).
Jørn-Ole Didriksen, detailchef, virksomhedsejer, byrådsmedlem for Venstre (revisorsuppleant).
Maj måned frem til Grundlovsdag bød på en energisk valgkamp, hvor støtteforeningen gik ved siden af partisoldater og bød sig til med Korsør Hospice Støtteforenings hvervebrochure. Den ville alle gerne have – og også en til naboen …
»Politikerne stillede sig op og understregede, at de alle som en ville arbejde for, at Korsør nok skulle få sit hospice, for netop et hospice er det bedste eksempel på, at vi bekymrer os om hinanden i lokalsamfundet,« udtaler bestyrelsesmedlem og projektleder, Jane Kjølbye fra Korsør i nyhedsbrevet, og fortsætter:
»Det skal vi hver især huske at minde politikerne om, når de kommer lidt for langt væk fra valgkampsløfterne. Og husk, at netop hospicearbejdet ikke er partipolitisk, men tværpolitisk.«
Arbejder energisk på en begynderløsning med kommunen
Arbejdsgruppens mange møder fortsætter nu med godt og vel et månedligt fysisk møde samt et utal af projektarbejder. Dertil kommer møder med Slagelse Kommune og Region Sjælland.
»Med 6.8 millioner kroner til især istandsættelse af Korsør Gamle Sygehus fik Brigitte Klintskov Jerkel, MF for Det Konservative Folkeparti, Korsør Hospice på finansloven 2019-2022, men da den nyvalgte hospice-bestyrelse for anden gang blev indkaldt til møde i Region Sjælland, var budskabet, at vi ikke skulle forvente den store støtte fra dem til den nødvendige driftsaftale. Der var hospicepladser nok i Regionen,« siger Jane Kjølbye og fortsætter:
»Heldigvis er tonen en anden i Slagelse Kommune, der gerne bidrager til at få sat Korsør Hospice på landkortet. Så lige nu arbejder vi energisk på at finde en “begynderløsning” sammen med Slagelse Kommune, men også på med tal og anden dokumentation at få Region Sjælland til at indgå i samarbejdet.«
Støtteforeningen påpeger, at hospiceophold er gratis, og at der er frit hospicevalg i Danmark. Dog er der mange døende, der ikke når at komme på hospice på grund af pladsmangel.
Hospicefilosofien understreger derimod, at det er meget betydningsfuldt for døende og deres pårørende, at de kan dele den sidste tid med hinanden i det nærmiljø, de føler sig trygge i.
Korsør Hospice Støtteforenings arbejdsgruppe ønsker at skabe et hospice for terminalt syge borgere, der har brug for lindrende behandling, og hvor patientens familie kan være sammen med den syge under fredelige forhold.
»Et hospice har den fordel fremfor almindelige sygehusafdelinger, at der er specialuddannet tværfagligt personale,« siger bestyrelsesmedlem i Korsør Hospice Støtteforening og pensioneret speciallæge i onkolog, Bent Enig, og fortsætter:
»De fysiske rammer på et hospice er indrettet til de specielle behov, der er hos døende personer og deres pårørende. Det tilstræbes, at de fysiske rammer skal ligne rolige hjemlige forhold og ikke en travl og urolig sygehusafdeling. Et hospice i ens nærområde vil derfor være en stor gevinst for både den døende og de pårørende.«
Følg støtteforeningen på: Facebook. Du kan også støtte foreningen via MobilePay på: 995402.
Øverst: Arkivfotofoto. (Foto: Korsør Hospice Støtteforening). PM/rk.
This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.