Projektleder til Kruusesminde ved Storebælt

Slagelse.News — »Byrådet i Slagelse Kommune og Den Danske Naturfond ser frem til, at vi – sammen med andre interessenter – får gang i udviklingen af området. Et arbejde, der skal koordineres med de øvrige udviklingsplaner, vi har for Korsør og kommunen overordnet set. Tingene skal hænge sammen, i det her tilfælde i en “grøn tråd” til de mange muligheder i Kruusesminde,« lyder det fra borgmesteren.

Jesper N. Reumert er ansat som projektleder til udvikling af det store naturområde Kruusesminde, som ligger ved Storebælt. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Kort resume skrevet af kunstig intelligens (AI): Jesper N. Reumert er ansat som projektleder for udviklingen af naturområdet Kruusesminde ved Storebælt, et 260 hektar stort område investeret i af Den Danske Naturfond og Slagelse Kommune. Han tiltræder 1. oktober 2024 og skal koordinere projektet med nye udviklingsplaner for Korsør og Slagelse Kommune. Reumert er erfaren inden for landskabsforvaltning og naturprojekter. Målet er at skabe et stort, sammenhængende naturområde med levesteder for mange plante- og dyrearter samt forbedrede adgangsforhold for borgere og turister. Borgmester Knud Vincents ser frem til samarbejdet og understreger vigtigheden af at integrere projektet med kommunens øvrige planer.

Tidligere chefkonsulent i Region Sjælland

Kruusesminde er et 260 hektar stort areal ved Storebælt og Korsør, som Den Danske Naturfond og Slagelse Kommune sammen har investeret i tidligere på året. Nu har kommunen ansat Jesper N. Reumert som projektleder pr. 1 oktober 2024. Projektet skal udføres i et tæt samspil med en ny udviklingsplan for hele Korsør og naturligvis med hensyntagen til andre udviklingsplaner i Slagelse Kommune.

Jesper N. Reumert er en erfaren projektleder og har blandt andet en baggrund som chefkonsulent i Region Sjælland, en uddannelse som cand.scient. i landskabsforvaltning fra Landbohøjskolen, og stor erfaring fra blandt andet skov- og naturprojekter. I en årrække har Jesper drevet Region Sjællands strategiske offentlig-private innovationsprojekter og fundraising.

Rekreativ benyttelse for både dyr og mennesker

Jesper N. Reumert kommer fra en stilling i Vurderingsstyrelsen og siger om sit skifte til projektleder for Kruusesminde:

»Jeg er stærkt motiveret af natur- og lokalitetsbaserede udviklingsopgaver, som jeg er sikker på, at dette job rummer. Og så ser jeg meget frem til i samspil med kommende, nye kolleger, borgere, virksomheder og andre samarbejdspartnere, at vi får udviklet Kruusesmindes skønne arealer til endnu mere naturnær og rekreativ benyttelse for både dyr og mennesker,« siger Jesper N. Reumert.

Borgmester Knud Vincents (V) byder Jesper N. Reumert meget velkommen og ser frem til samarbejdet og siger:

»Byrådet i Slagelse Kommune og Den Danske Naturfond ser frem til, at vi – sammen med andre interessenter – får gang i udviklingen af området. Et arbejde, der skal koordineres med de øvrige udviklingsplaner, vi har for Korsør og kommunen overordnet set. Tingene skal hænge sammen, i det her tilfælde i en “grøn tråd” til de mange muligheder i Kruusesminde,« siger Knud Vincents.

Kruusesminde – lokalt naturområde lige ved Storebælt

Med Kruusesminde ønsker Den Danske Naturfond og Slagelse Kommune at skabe et stort, sammenhængende og enestående naturområde med levesteder for en lang række plante- og dyrearter. Naturområdet har en unik beliggenhed lige ved Storebælt, Korsør, Storebæltsbroen, motorvejen samt jernbanen og med etablering af nye adgangsforbindelser til Kruusesminde og faciliteter for besøgende inde på området, giver det borgere og turister mulighed for at opleve et landskab med en mangfoldighed af arter i naturen på et af Sjællands største naturgenopretningsprojekter.

Læs mere om: projekt Kruusesminde på slagelse.dk.

Øverst: Kruusesminde er et nyt naturområde ved Storebælt. (Foto: Slagelse Kommune). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/jec8