Artiklen er opdateret for 6 år siden.
Flådestation Korsør får i dag besøg af forsvarsministeren. Han er på rundtur i landet for at fortælle medarbejderne om forsvarsforliget, hvor forsvaret får tilført 13 milliarder kroner. Forsvarsforliget sikrer flådestationen i seks år.
Regeringen og et bredt flertal i Folketinget indgik i januar et nyt forsvarsforlig, hvor Forsvaret bliver tilført næsten 13 milliarder kroner over de næste seks år.
»Flådestation Korsør er en vigtig del af Søværnet og det samlede forsvar i Danmark, og lokalt har det i årtier været en stor og vigtig arbejdsplads. Med det nye seksårige forsvarsforlig sikrer vi, at det bliver ved med at være sådan,« siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen og fortsætter:
»Beslutningen fra det forrige forlig om ikke at lave nye, større investeringer på flådestationen er taget af bordet igen. Jeg glæder mig til at besøge flådestationen og møde de ansatte for at høre mere om deres forventninger til forsvarsforliget de kommende år.«
Flådestationens primære opgave er at servicere Søværnets skibe og andre operative enheder til vands og på land.
Et af de væsentlige elementer er beslutningen om at udstyre fregatterne med nye missiler, så de kan fungere som en del af et luftforsvar i blandt andet Østersø-regionen mod truslen fra blandt andet Rusland. Desuden skal fregatterne opgraderes med antiubådskapacitet, så de kan opdage fremmede ubåde i danske farvande.
Forsvarsministeren besøger også Frømandskorpset i Kongsøre i Nykøbing Sjælland. For hele specialstyrkeoperationsområdet vil forliget indebære en omorganisering for at styrke den operative kapacitet. Nato har bedt om dette, fordi man forventer, at man i højere grad skal bruge specialoperationssoldater i fremtidige konflikter frem for store troppestyrker.
Læs også: Forsvarsforlig bringer 40 arbejdspladser til kommunen
Arkivfoto: Slagelse Media
This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.