Vild pastinak bekæmpes visse steder

Slagelse.News — Pastinak kan give vabler og udslæt, hvis man kommer i berøring med plantens saft, og derfor prioriterer Slagelse Kommune at bekæmpe den der, hvor der er risiko for, at mennesker kan komme i kontakt med planten.

Slagelse Kommune bekæmper vild pastinak de steder, hvor der er risiko for mennesker kan komme i berøring med planten. Det skriver kommunen i en nyhedsmeddelelse.

Bekæmper pastinakker ved legepladser

Kommunen får i øjeblikket en del henvendelser om vild pastinak. Planten vokser rigtig mange steder i Slagelse Kommune, og flere steder end kommunen har resurser til at bekæmpe den. Planten kan give vabler og udslæt, hvis man kommer i berøring med plantens saft, og derfor prioriterer kommunen at bekæmpe den der, hvor der er risiko for, at mennesker kan komme i kontakt med planten.

Det gælder for eksempel på legepladser, hvor børn uforvarende kan lege med planten, eller hvis planterne hænger ud over en cykelsti, og der er risiko for, at forbipasserende bliver ramt af planten. Omvendt bekæmper kommunen ikke planten i vejgrøfter og lignende. Det oplyser kommunen.

Pas på ved kontakt med pastinaksaften

»Hvis du skulle komme i kontakt med vild pastinak, så husk, at det er kun, hvis du knækker stænglen eller blomsten og kommer i berøring med plantens saft, at du kan få vabler eller udslæt. Hvis du har fået saft på huden, så skal du skylle huden grundigt og undgå at huden – hvor du har fået vild pastinak saft på – bliver udsat for sollys i mindst en uge,« skriver kommunen på sin hjemmeside.

Entreprenørservice har et godt overblik over de kommunale arealer, og hvor der er risiko for, at mennesker kan komme i berøring med den. Men det kan ske, at Entreprenørservice måske har overset et kommunalt areal, hvor der er risiko for mennesker. Så kan du skrive til Entreprenørservice via Giv et praj.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Silviu Carol Cenusa / iStock). PM/roke .

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/1bu5