Slagelse.News – »Jeg synes, det er et godt alternativ. Det giver mig noget at se frem til, og mulighed for at være sammen med andre unge i den her mærkelige tid, hvor man ikke må være sammen med nogen,« siger Gabi fra Korsør.
I disse corona-tider har frivillige fra Ungdommens Røde Kors i Slagelse og omegn brugt mange timer om ugen på at bekæmpe ensomhed blandt unge såvel som ældre i lokalområdet. Det oplyser Ungdommens Røde Kors i Slagelse i en pressemeddelelse.
Giver mulighed for at være sammen med andre unge
De unge har nemlig skabt sociale fællesskaber over internettet, hvor folk i forskellige aldre mødes virtuelt flere gange fast om ugen, for at tale sammen via webcam eller smartphone.
»Jeg synes det er et godt alternativ. Det giver mig noget at se frem til, og mulighed for at være sammen med andre unge i den her mærkelige tid, hvor man ikke må være sammen med nogen.«
Sådan siger 24-årige Gabi L. fra Korsør, der deltager i Ungdommens Røde Kors’ aktiviteter. Normalt deltager hun også i Plexus, som er mødestedet i Slagelse for unge der gerne vil lære andre at kende, og som måske føler sig ensomme. Men Plexus har lukket midlertidigt på grund af coronavirus.
Selvom det ikke er helt det samme som at være sammen i virkeligheden, skaber det stor værdi for Gabi:
»Jeg tror at jeg vil føle mig mere alene og ensom, hvis ikke jeg havde de her møder at se frem til, eller coronavennerne, som jeg kan skrive og snakke med i løbet af ugen. Så jeg ikke kun snakker med andre unge to gange om ugen men fire gange om ugen.«
“CoronaVenner” er et tiltag af Ungdommens Røde Kors, hvor frivillige kan hjælpe med lektier, lave sociale aktiviteter, eller hvad der er brug for af støtte – virtuelt, digitalt og online. Den unge bliver matchet med en ung frivillig, der kan give den støtte, som den unge har brug for.
Sammenkomster over nettet for de unge på 18-35 år
35-årige Heidi Hoffmann er frivillig i Plexus og CoronaVenner, og hun oplever i den grad, at det gør en forskel.
»Vi kan i disse tider ikke mødes ansigt til ansigt, så det næstbedste vi kan gøre er, at mødes på nettet eller over telefonen. Denne tid er på alle måder med til at forstærke ensomhedsfølelsen, og en besked i ny og næ, en snak hvad enten det er til de virtuelle fællesmøder, eller privat, kan i den grad være med til at gøre en forskel,« fortæller hun, inden hun efter en kort pause fortsætter:
»Jeg selv er CoronaVen for 2 personer, og jeg kan mærke hvilken stor betydning det har, at de har en form for kontakt. Man kender det fra sig selv af, den følelse det giver når nogen spørger ind og viser interesse sig for en. Det er med til at sprede glæde og gør at man føler sig set og værdsat.«
Hvis man er mellem 18-35 år og gerne vil være med i Plexus’ sammenkomster over nettet, kan man finde mere information på Facebooksiden “Plexus, Slagelse“.
Man kan også skrive til Plexus i Slagelse via Facebook, hvis man ønsker en CoronaVen.
De voksne mødes via Danmark Taler Sammen – hver for sig
Der er også tiltag, som er målrettet folk over 35 år. Hver lørdag eftermiddag mødes unge og voksne i alle aldre virtuelt.
En af de andre frivillige er 26-årige Christopher Trung Paulsen, der også står for det lokale “Danmark Taler Sammen – hver for sig”-arrangement.
Her er det ikke kun unge, men voksne i alle aldre der er med. Det sker hver lørdag kl. 15 til kl. 16, hvor man via et gratis program ved navn Discord kan komme på et virtuelt møde, hvor lokale kan tale sammen.
»Første gang vi prøvede det, havde vi slet ikke regnet med at der kom nogen på, men det gjorde der. Og bare det at der var flere der havde glæde af det, det var det hele værd. Så vi kører fast hver lørdag kl. 15, og hvis der er flere der vil være med til at dække dagene, kan vi gøre det flere dage om ugen. Det er superhyggeligt, fortæller Christopher Trung Paulsen, inden han afslutter:
»Det gør en forskel, særligt i disse tider.«
Man kan ligeledes finde “Danmark Taler Sammen – hver for sig” på Facebook.
Øverst: Christopher Trung Paulsen. (Foto: Pressefoto). PM/rk.
This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.