Toårigt budgetforlig i Slagelse Kommune

Slagelse.News – De fem partier i Slagelse Kommune, der står bag budgetforliget for 2025-2026, er Venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Nye Borgerlige. Partierne er enige om, at budgetaftalen kun genåbnes til næste års budgetforhandlinger, hvis der sker væsentlige ændringer i de økonomiske forudsætninger.

Fem forligspartier i Slagelse Kommune har præsenteret en toårig politisk budgetaftale. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Kort resume skrevet af kunstig intelligens (AI): Fem partier i Slagelse Kommune – Venstre, Konservative, SF, Radikale og Nye Borgerlige – har indgået en toårig budgetaftale fokuseret på investeringer til gavn for borgere og virksomheder. Aftalen indebærer ansættelse af flere socialrådgivere og sagsbehandlere samt styrkelse af kommunens organisation. Planlagte projekter inkluderer højvandssikring, ny brandstation, renovering af svømmehaller og udvikling af naturområdet Kruusesminde. To plejecentre, Bjergbyparken og Plejecenter Smedegade, lukkes på grund af overkapacitet, hvilket frigiver midler til mere personale og styrket hjemmepleje. Ekstra midler afsættes til skoler og ungeindsatser. Socialdemokratiet forlod forhandlingerne grundet uenighed om lukning af plejehjemspladser og vil præsentere eget budgetforslag.

Investeringer til gavn for borgere og virksomheder

De fem forligspartier er Venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Nye Borgerlige. Partierne er enige om, at budgetaftalen kun genåbnes til næste års budgetforhandlinger, hvis der sker væsentlige ændringer i de økonomiske forudsætninger.

Der er prioriteret en række nye investeringer til gavn for både borgere og virksomheder i Slagelse Kommune, ligesom kommunens organisation styrkes, især på myndighedsområdet i flere fagafdelinger. Der er blandt andet afsat penge til at ansætte flere socialrådgivere til Handicap og Psykiatriområdet samt flere sagsbehandlere til Miljø- og Naturafdeling og det øvrige tekniske område.

»Det økonomiske råderum, vi og vores ansatte har skabt i de seneste år giver mulighed for at etablere en række nye projekter og udvikle på andre hen over de kommende år. Det drejer sig blandt andet om højvandssikring i Korsør og Skælskør, en ny brandstation i Slagelse, renovering og udbygning af svømmehaller og udvikling af vandsportscentret i Halskov, det 260 ha. store naturområde, Kruusesminde, som kommunen har investeret i sammen med Den Danske Naturfond og igangsættelse af udviklingsplaner for Skælskør og Slagelse,« står der i pressemeddelelsen.

Nye friplejehjem åbner, og ældre plejecentre lukker

Der er kommet et nyt friplejehjem i Slagelse Kommune og endnu et kommer til næste år. Det er dejligt, at der tilbydes vores ældre borgere nye boliger og moderne plejecentre, står der i meddelelsen. Det betyder dog også, at Slagelse Kommune kan se frem til 70 tomme pladser ved årets udgang, og op mod 135 ledige boliger på længere sigt, fordi flere ældre borgere vælger at blive i eget hjem.

»Vi har derfor besluttet at lukke to plejecentre, Bjergbyparken i Slots Bjergby og Plejecenter Smedegade i Slagelse. Desuden lukker en afdeling af plejecenteret på Lützenvej i Korsør. Det vil ske med stor hensyntagen og i tæt dialog med de pårørende og de berørte borgere som skal flytte til et nyt hjem. I forhold til de ansatte, der i dag arbejder på de plejecentre, der lukkes, så er det vores ambition at tilbyde dem et andet job inden for ældreområdet. Når vi ikke skal betale husleje til halvtomme plejecentre, kan vi i stedet bruge penge på mere personale, styrke ledelsen og hjemmeplejen generelt,« skriver de fem forligspartier.

Gode børn- og ungeliv samt et stærkt arbejdsmarked

»Der er mange udfordringer for vores børn og unge i dag. Vi skal som kommune, dels qua vores institutioner, dygtigt personale og gode tilbud i foreningslivet være med til at sikre og understøtte en tryg barndom og ungdom. Derfor har vi sat ekstra penge af til at understøtte skoler og klubtilbud«, skriver de fem forligspartier og fortsætter:

»Overgangen til uddannelse eller job er ikke lige let for alle. Vi er optaget af, at sikre god rådgivning og hjælp, så ingen bliver tabt, men guides til det rigtige valg. Derfor styrker vi den kommunale ungeindsats. Arbejdsmarkedet mangler arbejdskraft, og her har vores Jobcentre en meget stor opgave i at sikre, at flere får mulighed for at bidrage – også i fleksjobs, når der er brug for at tage hensyn til den enkeltes livssituation. Det har forligspartierne også sat penge af til at støtte op om.«

Du kan finde flere oplysninger om: Budgetforlig i Slagelse for 2025-2026 på slagelse.dk.

Socialdemokratiet forlod budgetforhandlingerne torsdag

Sent torsdag aften forlod Socialdemokratiet budgetforhandlingerne i Slagelse kommune. Det skrev gruppeformand og byrådsmedlem Sofie Janning (S) på Facebook for nogle dage siden:

»Det var særligt nedlæggelse af plejehjemspladser der gjorde at vi ikke kunne fortsætte. Vi kommer med vores eget forslag til hvordan et ansvarligt budget kan skrues sammen. Både på det økonomiske og det menneskelige plan,« skrev hun.

Øverst: Fra venstre Jørgen Grüner (SF), Nikolaj Bjørk Christensen (V), borgmester Knud Vincents (V), 2. viceborgmester Troels Brandt (RV), 1. viceborgmester Jane Dahl (KF) og Josh Bjørkman (NB). (Foto: Slagelse Kommune). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/9ovh