Artiklen er opdateret for 11 måneder siden.
Slagelse.News – »Vi har tidligere gjort os erfaringer med metoden, og nu får vi mulighed for at udbrede metoden til flere områder, så vi kan give unge en mere individuel og fokuseret indsats,« lyder det fra Socialudvalget i Slagelse Kommune.
Hjemløse unge i Slagelse Kommune skal have en håndholdt indsats, og så skal der udvikles en opsporings- og indsatsmodel, som kan hjælpe med at forebygge hjemløshed hos unge. Det er målet med en ny indsats, som Social- og Boligstyrelsen har givet tilsagn om at støtte med 5,3 millioner kroner. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.
Individuel og fokuseret indsats til unge hjemløse
Social- og Boligstyrelsen har givet Slagelse Kommune tilsagn om 5,3 millioner kroner til at udvikle en håndholdt indsats målrettet unge hjemløse. Pengene skal bruges til arbejde med den såkaldte Intensive Case Management-metode (ICM), hvor unge hjemløse får en intensiv og skræddersyet indsats, som passer til den enkeltes situation og behov. Erfaringer viser, at netop den metode er effektiv, når det handler om at hjælpe unge ud af hjemløshed.
»Jeg er glad for, at vi nu får penge til at implementere Intensive Case Management-metoden, så vi kan give den enkelte unge lige præcis den støtte vedkommende har brug for. Vi har tidligere gjort os erfaringer med metoden, og nu får vi mulighed for at udbrede metoden til flere områder, så vi kan give unge en mere individuel og fokuseret indsats,« siger byrådsmedlem Sofie Janning (S), der er formand for Socialudvalget.
Vurderingen er, at cirka 70 unge i Slagelse Kommune årligt oplever at være hjemløse og yderligere omkring 50 er i kategorien sofasurfere. Målet er, at 85 procent af dem skal hjælpes og støttes, så de kan flytte i egen bolig, ligesom de unge, der er i risiko for at blive hjemløse, skal have en forebyggende og understøttende indsats. Projektet og ICM-indsatsen forankres i Slagelse Kommunes Ungeenhed.
Opsporing af unge i risikogruppen for hjemløshed
Ud over den målrettede indsats mod hjemløse unge skal projektet også bidrage til at udvikle en opsporings- og indsatsmodel, som kan opspore unge i risiko for at ende i hjemløshed. Meningen er, at den skal kunne bruges af de fagpersoner, som er i berøring med de unge.
»Vi skal hjælpe de unge, så tidligt som muligt, og helst før de er blevet hjemløse. Derfor skal vi have klædt uddannelsesvejledere, beskæftigelsesmedarbejdere og andre fagpersoner på, så de ved, hvilke unge som er i risiko for at blive hjemløs, og hvilke risikofaktorer de skal være opmærksomme på. På den måde kan vi sætte tidligt ind og hjælpe dem, før de står på gaden uden bolig,« slutter viceborgmester Jane Dahl (KF), der er formand for Erhvervs-, Beskæftigelses- og Uddannelsesudvalget.
Pengene, som Slagelse Kommune har fået tildelt, skal blandt andet bruges til kompetenceudvikling og til at ansætte en projektleder og fire projektmedarbejdere i en toårig periode.
Øverst: Genrefoto. (Foto: iStock / Srdjanns74). PM/roke.
This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.