Nyt advisoryboard i Slagelse Kommune

Slagelse.News – »Det er nyt, at vi arbejder på den her måde, men hvis vi skal nå vores mål om at være blandt de mest dynamiske erhvervskommuner i Danmark, så er det afgørende, at vi lytter. I samarbejde kan vi skabe den fremdrift, som skal give virksomhederne de rammebetingelser, de har brug for, hvis de skal udvikle sig. Derfor har det også været vigtigt for mig at sammensætte et advisoryboard, der kan være vores sparringspartner,« lyder det fra borgmesteren.

Et nyt advisoryboard skal være sparringspartner, når Slagelse Kommunes nye erhvervsstrategi skal rulles ud i de kommende år. Nu er medlemmerne udpeget, og de repræsenterer både uddannelser, virksomheder og store arbejdspladser. Det skriver kommunen i en nyhedsmeddelelse.

Fokus er at skabe en erhvervsvenlig kommune

Når Slagelse Kommune i de kommende år ruller sin nye erhvervsstrategi ud, så vil et nyt advisoryboard løbende blive spurgt til råds. Medlemmerne af advisoryboardet er nu udpeget, og der er repræsentanter fra både offentlige og private arbejdspladser, uddannelserne, og forskellige brancher. Meningen er, at advisoryboardet skal være kommunens sparringspartner i forbindelse med implementeringen af den nye erhvervsstrategi.

»Det er nyt, at vi arbejder på den her måde, men hvis vi skal nå vores mål om at være blandt de mest dynamiske erhvervskommuner i Danmark, så er det afgørende, at vi lytter. I samarbejde kan vi skabe den fremdrift, som skal give virksomhederne de rammebetingelser, de har brug for, hvis de skal udvikle sig. Derfor har det også været vigtigt for mig at sammensætte et advisoryboard, der kan være vores sparringspartner i det arbejde, vi står overfor,« siger borgmester Knud Vincents (V).

Erhvervsstrategien har fokus på at skabe en erhvervsvenlig kommune og udnytte nogle af Slagelse Kommunes styrkepositioner inden for blandt andet uddannelse, turisme og arealudvikling. Det afspejler sig også i de medlemmer, som er blevet inviteret til at være med i advisoryboardet.

Den konstruktive dialog skal give værdifuld viden

»Vi skal arbejde mere enkelt, fokuseret og sammenhængende. Vi har brug for at vide, hvordan vores service bliver oplevet ude i virkeligheden. Det skal advisoryboardet hjælpe os med. Derfor er jeg både stolt af og glad for, at vi nu kan præsentere et advisoryboard bestående af både lokale virksomhedsledere, uddannelsesledere samt interesseorganisationer indenfor turisme, detailhandel, industri og arealudvikling. Jeg er sikker på, at vi sammen med advisoryboardet kan styrke implementeringen af erhvervsstrategien og få værdifuld viden og nye perspektiver til vores strategiske arbejde,« siger Jane Dahl (KF).

En af de virksomhedsledere, som har sagt ja til at være en del af advisoryboardet er direktør Michael Thomsen, Skel.dk. Han ser frem til at kunne være med til at rådgive kommunen om erhvervsstrategien.

»Der er jo mange ting, som fungerer godt og erhvervsstrategien er et rigtig godt udgangspunkt for at blive bedre. Nu gælder det om at kigge fremad og levere nogle resultater. Jeg ser frem til at begynde en struktureret samtale om, hvad der er vigtigt at fokusere på, hvis Slagelse skal være en attraktiv erhvervskommune. Det kræver noget af kommunen, men det kræver også noget af erhvervslivet og måske vigtigst, så kræver det en konstruktiv og åben dialog, der kan skabe en bedre forståelse mellem kommune og erhvervsliv,« siger Michael Thomsen

Forventningen er at det nye advisoryboard skal mødes minimum en gang om året. Første gang de mødes er den 31. oktober 2024. Samme dag er der også mulighed at høre mere om advisoryboardet ved Slagelse Kommunes samarbejdsmøde med erhvervslivet i Slagelse Musikhus kl. 16 til 19. Læs mere om mødet på: slagelse.dk/samarbejde.

Medlemmerne af advisory boardet består af:

  • Borgmester Knud Vincents (V)
  • Formand Jane Dahl (KF), Erhvervs- Beskæftigelses- og Uddannelsesudvalget
  • Udvalgsmedlem Ali Yavuz (S), Erhvervs- Beskæftigelses- og Uddannelsesudvalget
  • Professionshøjskoledirektør Kristian Ørnsholt, Absalon
  • Rektor Rasmus Frimodt, Zealand
  • Direktør Michael Kaas-Andersen, ZBC
  • Direktør Morten Jensen, Destination Sjælland
  • Regionalchef Lars Havelund, Dansk Erhverv
  • Direktør Michael Thomsen, Skel.dk
  • Direktør Henrik Olsen, Fazade
  • Chefkonsulent Lars Magnus Lund Christensen, Dansk Industri
  • Direktør Line Fossing Riel, Erhvervshus Sjælland
  • Chef John M. Nielsen, Korsør Flådestation
  • Sygehusdirektør Niels Reichstein Larsen, Slagelse Sygehus
  • Special Advisor Jørn Thorgård, Invest in Denmark.

Derudover som udvalgssekretær: Jesper Schlüter, direktør for Erhverv, Ejendomme og Teknik, Slagelse Kommune.

Øverst: Slagelse Rådhus. (Foto: Slagelse Kommune). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/ge5e