Byrådet vil løfte Slagelses erhvervsvenlighed

Slagelse.News – »Jeg tager virksomhedernes bedømmelse meget seriøst, og på baggrund af deres svar er det tydeligt, at der er områder, der kræver ekstra opmærksomhed – fra både administration og os i udvalget. Men jeg er sikker på nu, hvor erhvervsafdelingen og jobcentret er flyttet sammen, at vi får skabt bedre rammer for samarbejdet med vores virksomhederne,« lyder det fra viceborgmesteren i Slagelse Kommune. Spørgsmålet er, om det er nok?

Slagelse Kommune placerer sig som nr. 77 i Dansk Industris årlige måling af den lokale erhvervsvenlighed. En ny erhvervsstrategi er ved at blive udmøntet, og den skal sikre en optimering af samarbejdet med kommunens virksomheder. Det skriver Slagelse Kommune i en meddelelse.

Kort resume skrevet af kunstig intelligens (AI): Slagelse Kommune er faldet til plads 77 i Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed, ned fra 62 sidste år. En ny erhvervsstrategi implementeres for at forbedre forholdene for de lokale virksomheder gennem optimerede sagsgange og kommunikation, samt etablering af et advisory board. Borgmester Knud Vincents (V) og viceborgmester Jane Dahl (KF) understreger betydningen af erhvervets input til strategien og håber på forbedringer. Strategien omfatter 24 indsatsområder og samarbejde mellem kommunens forskellige afdelinger, og er rettet mod en bedre placering i de kommende år.

Fokus på at optimere sagsgange og kommunikation

Slagelse Kommune har rykket sig fra plads 62 i 2023 til plads 77 i år i Dansk Industris årlige måling af kommunernes erhvervsvenlighed. Men med vedtagelsen af en ny erhvervsstrategi har Slagelse Kommune sat flere initiativer i gang, som skal løfte virksomhedernes oplevelse.

Blandt andet er der fokus på at optimere sagsgangene, forbedre kommunikationen med virksomhederne, ligesom der nedsættes et såkaldt “advisory board” med deltagelse af virksomheder, der involveres i udrulningen af erhvervsstrategien. På den baggrund er borgmester Knud Vincents (V) ganske fortrøstningsfuld.

»På flere af de parametre, hvor vi går tilbage, er vi i fuld gang med at udrulle initiativer, som vil forbedre vores service. Vi har vedtaget en erhvervsstrategi, som skal løfte vores erhvervsindsats. Derfor vil jeg gerne takke de virksomheder, som har besvaret DI’s undersøgelse. Vi vil være bedre, og derfor er det vigtigt, at vi får input fra virksomhederne,« siger Knud Vincents.

93 virksomheder i Slagelse Kommune har svaret på DI’s undersøgelse. Der er cirka 3.500 virksomheder i kommunen. Slagelse Kommune har som mål i erhvervsstrategien hvert år frem til 2027 at opleve fremgang i de lokale virksomheders vurdering af kommunens erhvervsvenlighed. Den nye erhvervsstrategi og udrulningen af 24 konkrete indsatsområder skal sikre at målet nås.

Bedre rammer for samarbejde med virksomheder

Et af de initiativer, der er taget, som led i udmøntningen af erhvervsstrategien er, at man har samlet medarbejderne på det tekniske område med kommunens erhvervsservicefolk og jobcentrets virksomhedsservice på Dahlsvej i Korsør Sydby. Det sker for at sikre bedre rammer for samarbejdet internt i kommunen og dermed et fælles godt afsæt for dialogen med virksomhederne. Derfor havde 1. viceborgmester Jane Dahl (KF), der er formand for Erhvervs-, Beskæftigelse- og Uddannelsesudvalget, også håbet på en mindre fremgang, men forbedringer tager tid.

»Jeg tager virksomhedernes bedømmelse meget seriøst, og på baggrund af deres svar er det tydeligt, at der er områder, der kræver ekstra opmærksomhed – fra både administration og os i udvalget. Men jeg er sikker på nu, hvor erhvervsafdelingen og jobcentret er flyttet sammen, at vi får skabt bedre rammer for samarbejdet med vores virksomhederne,« siger Jane Dahl.

Hos DI Vestsjælland er der anerkendelse af Slagelse Kommunes arbejde med den nye erhvervsstrategi.

»Slagelse har for nylig udarbejdet en ny erhvervsstrategi, og vi ser frem til, at den bliver udmøntet og begynder at vise resultater. Der er så stort potentiale med den placering geografisk i landet, som Slagelse har – men nu skal det også indfries, og det har vi tiltro vil ske,« siger Jan Bybjerg Pedersen, som er bestyrelsesleder i DI Vestsjælland.

Ikke nok at flytte jobcenter og erhvervsafdeling sammen

»At forbedre erhvervsvenligheden kræver mere end blot at rykke kommunens erhvervsafdeling sammen med jobcentret. For nogle af de kategorier, som kommunernes erhvervsvenlighed bliver vurderet efter, er blandt andet den grønne udvikling, tilgængeligheden af egnet arbejdskraft og uddannelse, samt at der er information og dialog,« udtaler byrådsmedlem Christopher Trung (RV) i en særskilt meddelelse til Slagelse Media, og fortsætter:

»Disse nævnte eksempler er nogle af dem, som vi fra Radikale Venstre har fokus på, både lokalt og på landsplan. Derudover fremgår det af hovedrapporten fra Dansk Industri, at sagsbehandlingen vedrørende byggesager, miljøsager og sygedagpengesager også skulle være særligt udfordrende for virksomhederne. Så der er meget at tage fat på, og jeg ved at vi er flere i byrådet med fingeren på pulsen.«

Øverst: Genrefoto. (Foto: Kuppa Rock / iStock). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/izmg