Brandvæsen beder om hjælp til at undgå fremtidige angreb

(Artiklen er udgivet for omkring 7 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Beredskabets aktører beder om politisk handling, så de undgår fremtidige angreb under redningsindsatserne. Der var mindst 20 dokumenterede angreb nytårsaften, herunder i Ringparken i Slagelse Kommune.

De tre største aktører inden for dansk beredskab har sendt et åbent brev til tre ministre og politikere i tre folketingsudvalg, hvor de beder om hjælp til at undgå fremtidige angreb. Der var blandt andet angreb på Kierulffsvej i Ringparken i Slagelse nytårsaften.

Samtidig kommer aktørerne med et konkret forslag, der skal hjælpe i den rigtige retning. De peger på, at det hidtidige projekt kaldet “Brandkadetter i Danmark” har vist sig at være uhyre effektivt til at inddrage udsatte unge i mere konstruktive fællesskaber. Men projektets finansiering er ophørt.

De tre afsendere er Danske Beredskaber, Falck og Beredskabsforbundet, der organiserer de mange frivillige, der er aktive i beredskabet. Der er med andre ord tale om et samarbejde mellem offentlige myndigheder, en stor privat virksomhed og en forening af frivillige.

Frustrerende oplevelser nytårsaften og nytårsnat

“Det var meget frustrerende oplevelser nytårsaften og nytårsnat. Normalt bliver vi jo modtaget med åbne arme, og folk er glade for den hjælp, vi giver,” siger Jarl Vagn Hansen, der formand for Danske Beredskaber.

“Det her bliver naturligvis ikke løst med et snuptag. Det kommer til at kræve fælles indsats fra mange involverede. Men vi mener vi kan bidrage med noget af løsningen, for vi har faktisk gode erfaringer fra de steder, hvor vores projekt Brandkadetter i Danmark har kørt,” fortsætter Jarl Vagn Hansen.

Landschef for Beredskabsforbundet, Niels Bonde Jensen, supplerer med at fortælle, at for “hver krone man investerer i brandkadetter eller unge i beredskabet, så får samfundet syv kroner tilbage over en femårs periode.”

Brandkadetter i Danmarks finansiering er ophørt

Projektets finansiering er nu ophørt, og de tre parters budgetter ikke gearet til at fortsætte indsatsen med Brandkadetter i Danmark på egen økonomisk hånd.

“Brandkadetter i Danmark” er støttet af TrygFonden og VELUX FONDEN, hvor de tilbyder en brandkadetuddannelse til børn og unge i alderen 10-18 år.

Formålet er at give særligt unge med udfordringer fornyet tro på sig selv gennem succesoplevelser, nye konstruktive fællesskaber og beredskabsfaglige kompetencer samt kontakt til positive rollemodeller.

Der er brandkadetkorps i 12 kommuner. Projektet har ved udgangen af 2017 uddannet 576 brandkadetter over hele landet.

Rosenkildegården driver brandkadetprojektet “Firebirds”

Der er ikke et brandkadetkorps i Slagelse Kommune, men Rosenkildegården på Rosenkildevej i Slagelse By, der er et værested til børn og unge, er base for brandkadetprojektet “Firebirds”. Det er et samarbejde, der afvikles med Slagelse Brand og Redning, og er for børn og unge i alderen 10-16 år.

Firebirds er en del af “Strategisk samarbejdsaftale om boligsocial indsats” mellem Fællesorganisationens Boligforening (FOB), Slagelse Boligselskab, Slagelse almennyttige Boligselskab, Bolig Korsør, Skælskør Boligselskab og Slagelse Kommune.

Læs også: Efterlyser vidner til beskydning af brandbil på Kierulffsvej

Opdateret.

Foto: Brandkadetter i Danmark

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.