700 børn afventer stadig hjælp fra kommunen

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – »Her til aften (onsdag) har vi holdt møde i Socialudvalget, hvor vi fik fremlagt tallene. Over 700 børnesager er virkelig meget,« siger Christopher Trung. Det kan være udsatte børn, og det kan være børn med handicap.

Børn og familier, der har brug for særlig støtte, eksempelvis hvis barnet har et handicap, kan have lange udsigter til at få den hjælp, de har behov for, fortæller byrådsmedlem Christopher Trung (K) til Slagelse.News.

Et kæmpe politisk ansvar for at få det rettet op

Sådan er status, hvis man ser på antallet af aktive børnesager i Slagelse Kommune, hvor børnene og familierne stadig venter på, at kommunen sætter gang i den hjælp, der måtte være behov for.

Her fremgår det ifølge kommunen, at der er over 700 aktive børnesager, hvor der ikke er nogen igangværende aktiv indsats fra kommunen til at hjælpe børnene.

»Her til aften (onsdag, red.) har vi holdt møde i Socialudvalget, hvor vi fik fremlagt tallene. Over 700 børnesager er virkelig meget,« siger byrådsmedlem Christopher Trung fra Det Konservative Folkeparti, inden han fortsætter:

»Det kan være børn med handicap, der har brug for langt mere hjælp, end hvad vi kan forvente, at man som forældre kan have ressourcer til. Det kan være udsatte familier, der har brug for hjælp til at få det til at hænge sammen. Eller det kan være forældre der ikke formår at leve op til ansvaret som forældre.«

»Uanset hvad, så har vi et kæmpe politisk ansvar for at få rettet op på det her område og det efterslæb, vi kan se i sagerne. Og vi er allerede i arbejdstøjet,« afslutter han.

Christopher Trung oplyser, at det pr. 3. januar 2022 er børn i alderen 10-14 år der er mest repræsenteret i sagstallene. Herefter er det unge i alderen 15-19 år, og derefter børn i alderen 5-9 år.

Børn og familiers retssikkerhed på handicapområdet

Christopher Trung oplyser videre, at landsrådet i Det Konservative Folkeparti har vedtaget en indstilling, som netop handler om, at borgernes retssikkerhed på blandt andet børnehandicapområdet skal styrkes.

Det lyder blandt andet i indstillingen fra 2019, at nogle borgere føler, at de bliver mødt med mistillid og utilstrækkelig forståelse i det kommunale system:

»Desværre oplever nogle borgere med sager i det kommunale system som følge af eksempelvis handicap eller skolevægring, at deres sag behandles for vilkårligt og varierer fra familie til familie, fra sagsbehandler til sagsbehandler og fra kommune til kommune.

Nogle borgere føler, at de bliver mødt med mistillid og utilstrækkelig forståelse for den situation, de er havnet i, og at der mangler viden og indsigt i de komplicerede områder.

Selvom handicap én gang er konstateret, oplever borgeren, at vedkommende gang på gang skal igennem de samme rigide ansøgningssystemer for at få tildelt hjælpemidler. Det betyder, at nogle borgere føler, at de bliver kastebold i systemet mellem myndigheder, afdelinger og forskellige sagsbehandlere,« står der i indstillingen.

Derfor besluttede landsrådet i 2019, at borgerne i Danmark skal blive mødt af tillid og et system, der vil hjælpe:

»Det Konservative Folkeparti vægter ordentlighed og retssikkerhed højt – også på det sociale område. Derfor ønsker vi, at borgernes retssikkerhed opretholdes – og at man som borger i Danmark bliver mødt af tillid og et system, der vil hjælpe. Fordi vi ved, at det også bærer stærke ressourcer ud i den anden ende,« fastslås det i indstillingen.

Øverst: Byrådsmedlem Christopher Trung (K). (Foto: Privatfoto). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.