Flakkebjerg-elever med i finalen i Unge Forsker 2018

(Artiklen er udgivet for omkring 7 år siden). 

Artiklen er opdateret for 7 år siden.

Ved den regionale semifinale i Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence, Unge Forskere, lykkedes det for hele seks elever fra Flakkebjerg Efterskole at kvalificere sig til den nationale finale i København i april.

Når den nationale finale i talentkonkurrencen Unge Forskere skydes i gang den 24. april 2018 i Forum i København, har Flakkebjerg Efterskole hele tre projekter med. Seks af skolens elever skal forsvare deres projekter mod 47 andre finalister fra hele landet.

Foto: Flakkebjerg Efterskole
Flakkebjerg Efterskole

De tre projekter er meget forskellige:

  • Et af dem, “Mindre stangtøj, mere tangtøj”, handler om at lave bæredygtigt tøj ved at bruge tang i produktionen.
  • Et andet projekt handler om at montere CO2-filtre på cykler, så cyklerne skaber renere luft i byerne.
  • Det tredje projekt går ud på at udvikle en jakke, som skal beskytte personer, der arbejde i kolde og udfordrende miljøer.

Ved finalen i København i april skal Flakkebjerg-eleverne konkurrere mod 49 andre scienceprojekter i kampen om titlen som Årets Unge Forsker 2018.

Der er pengepræmier på over 300.000 kr. og mange andre flotte præmier. Præmierne overrækkes af H.K.H. Prins Joachim og undervisningsminister Merete Riisager (LA).

Programlederen for Unge Forskere, Katrine Bruhn Holck, siger:

»Unge Forskere arbejder for at finde, anerkende og udfordre nye, unge talenter inden for naturvidenskab og teknologi. Her får de mulighed for at dyrke deres interesse for science, og i konkurrence med landets bedste unge forskere kan de nå helt nye højder. Alle elever skal blive så dygtige, som de kan – også de mest talentfulde.«

Årets Unge Forsker kåres i år for 30. gang. Talentkonkurrencen er arrangeret af Astra, det nationale center for læring i natur, teknik og sundhed. I alt har knap 1.729 projekter fra hele landet været tilmeldt konkurrencen.

Heraf går 100 videre til finalen – 50 til en juniorkonkurrence for grundskolen og 50 til en seniorkonkurrence for elever fra tekniske og fra almene gymnasier.

En dommerjury bedømmer projekterne på, hvor god ideen er, hvor dygtige de unge talenter er til at anvende den naturvidenskabelige metode, og hvor godt projektet er formidlet.


Øverste foto: Emil Lave Konge, Felix Kristensen og Villads Tobias Schou har en vision om, at vi i fremtiden skal producere mere af vores beklædning på en bæredygtig måde. Det vil de gøre ved at bruge tang i tøjproduktionen.

Mellemste foto: Rosalia Folmer Jensen og Nynne Loa Ramskov vil gerne skabe renere luft i byerne ved at udnytte cyklisterne. Deres idé er at lave et filter, man kan montere på cykler, som kan frafiltrere CO2 og skadelige partikler.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.