Artiklen er opdateret for 3 år siden.
Slagelse.News – Da Dagli’Brugsen lukkede i Boeslunde, tog de lokale tage skeen i den anden hånd og lavde deres egen købmand. Torsdag fik de overrakt årets landdistriktspris for deres indsats.
Da Dagli’Brugsen lukkede i Boeslunde, tog de lokale ildsjæle fat. Nu er en ny købmand åbnet. Torsdag blev de hyldet, da de fik overrakt årets landdistriktspris. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.
Der blev solgt andelsbeviser for 600.000 kroner
Da det stod klart, at Coop ville lukke Dagli’Brugsen i Boeslunde, gik de frivillige ildsjæle selv i aktion. Der blev hurtigt nedsat en bestyrelse, afholdt borgermøder og solgt andelsbeviser for 600.000 kroner.
I dag er der fortsat en lokal butik i Boeslunde. For på trods af udfordringer undervejs lykkedes det de frivillige at åbne en ny købmand i samarbejde med Dagrofa, og 1. marts kunne den nye og istandsatte butik slå dørene op for første gang.
Den indsats blev torsdag aften hyldet, da de frivillige ildsjæle modtog landdistriktsprisen – Årets Landdistriktsindsats.
»Det er et rigtig stort og hårdt arbejde, som de frivillige har gjort. Det har krævet målrettethed og udholdenhed samt evnen til at involvere lokalsamfundet,« siger Anne Bjergvang (S), der er medlem af dommerkomiteen, og fortsætter:
»På den måde lever det på fineste vis op til kriteriet om, at indsatsen skal afspejle den gode vilje og fællesskabet i lokalområdet, og derfor var vi også enige i dommerkomiteen om, at de frivillige bag Boeslundes nye butik skal have årets pris.«
Pris for at tage skeen i egen hånd og kæmpe
De frivillige bag butikken i Boeslunde var et af fire projekter, som var nomineret i år. Udover Boeslundebutikken var den gamle skolegrund i Venslev, Velkomstgruppen i Bisserup og Flakkebjerg amfiteater og madpakkehus også nomineret til prisen.
Men der var enighed dommerkomiteen om at give årets pris til folkene bag butikken i Boeslunde sammen med den check på 10.000 kroner, som følger med prisen.
»Boeslunde er et eksempel til efterfølgelse, hvor man i lokalsamfundet tager skeen i egen hånd, når det gælder. I det her tilfælde er det kampen for at fastholde lokale indkøbsmuligheder og lokale arbejdspladser, men det kunne også være andre ting, som et lokalsamfund går sammen om og kæmper for. Det vil vi gerne anerkende,« siger Pernille Ivalo Frandsen (V), der er medlem af dommerkomiteen.
Udover de 10.000 kroner får vinderne også en indgraveret messingplade samt et træ, som kan plantes i Boeslunde.
Øverst: Boeslunde Sogns Butiksforening. (Foto: Slagelse Kommune). PM/roke.
This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.